Publicat de: damianion | decembrie 7, 2011

Revista Presei

Top evenimente

Atentate sinucigaşe în Afganistan – cel puţin 34 de morţi Unul dintre atentate a vizat un sanctuar șiit din Kabul, în timpul procesiunii Ashura, una dintre sărbătorile sacre ale ramurii minoritare a islamului din aceasta țară. (HotNews)
Preşedintele chinez a încurajat Forţele Navale să fie gata de confruntări armate şi să îşi continue modernizarea Armata chineză anunţase că va efectua la sfârşitul lunii noiembrie manevre navale în „vestul Oceanului Pacific”, într-un context de tensiuni accentuate din cauza disputelor teritoriale cu vecinii. (Mediafax)
Parlamentul grec a adoptat un buget de austeritate drastic pentru 2012 Parlamentul grec a adoptat în noaptea de marţi spre miercuri un buget de austeritate drastic pentru 2012, mizând pe o reducere puternică a deficitului public şi un al cincilea an consecutiv de recesiune, care marchează hotărârea Atenei de a rămâne în zona euro. (Mediafax)
Rusia egalează formal Statele Unite la numărul de sateliți de navigație Unul dintre avocații lui Aziz s-a arătat surprins de reacția guvernului, declarând că nu se aștepta la o măsura atât de stupidă, mai ales că actuala conducere a țării a vorbit în repetate rânduri de reconciliere națională. (CNN)
Croația va adera la Uniunea Europeană în iulie 2013 Consiliul General al UE a aprobat integrarea Croației ca membru al Uniunii Europene începand cu 1 iulie 2013. (Ria Novosti)

Lumea religioasă

Mission Hospital: Billy Graham pare să se fi recuperat „Billy Graham a făcut progrese clinice extraordinare în combaterea pneumoniei și în momentul de față arată mai bine”, a spus pulmonologul său, Mark Heillerch. (Știri creștine)
Scrisoarea de convocare a Anului Credinţei tipărită la Presa Bună La Editura Presa Bună a Diecezei de Iaşi a fost publicată scrisoarea apostolică „Porta fidei”, semnată de Papa Benedict al XVI-lea. (Catholica.ro)
Greco-catolicii din Ucraina sunt mai aproape de a avea o Patriarhie Patriarhul Sviatoslav al Bisericii Greco-Catolice Ucrainene a ridicat Arhiepiscopia din Lviv la rangul de Mitropolie, condusă de Arhiepiscopul Ihor Voznyak. (Catholica.ro)
Vaticanul a găzduit o conferință despre tatuaje O organizație artistică creștină și ambasadorul israelian la Vatican au organizat o conferință privind rolul tatuajelor în formarea identității. (Associated Press)
Biserică americană criticată că acceptă căsătoriile interrasiale Liderii unei biserici din statul americn Kentucky au fost asaltați de critici după ce au hotărât să anuleze decizia de a interzice oferirea calității de membru cuplurilor inteerrasiale. (AP)

De interes

Ieri a debutat cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură Bucureşti (Mediafax)
Record mondial la scufundare: un american a stat sub apă două zile (Gândul)
Serviciile medicale vor fi cu bani: cine, cât şi pentru ce va plăti (Ziarul Financiar)
Creşte prăpastia dintre cei bogaţi şi cei săraci (Adevărul)
Video: Aceste filmuleţe NU sunt făcute pe calculator: imagini realizate cu cea mai nouă tehnologie de la Sony (Gândul)


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: