Publicat de: damianion | decembrie 7, 2011

Mai este El lângă tine?

  Ţi s-a întâmplat să mergi pe stradă şi să vorbeşti  cu un prieten, iar la un moment dat să observi că toată lumea se uită ciudat la  tine? Îl întrebi şi pe amicul tău ce s-a întâmplat, dar observi că nu mai e  lângă tine. El a făcut stânga sau a rămas undeva în spate, iar tu ai mers tot  înainte, vorbind singur. Mie mi s-a întâmplat! A fost amuzant atunci, dar  imaginaţi-vă ce dureros este ce vă voi spune!

Imaginaţi-vă ce dureros ar  fi ca noi, ca şi creştini să mergem cu Dumnezeu. Unul lângă altul. Să avem  aceeaşi viziune, să fim tari în credinţă şi să vorbim cu El. Iar, la un moment  dat, Dumnezeu, prietenul nostru, să rămână undeva în spate sau să facă stânga  sau dreapta pe o altă stradă. Şi noi continuăm să vorbim, să povestim cu El,  crezând că încă este lângă noi, acolo… şi din păcate, uneori realizăm că nu este  atunci când observăm privirile pline de întrebări ale oamenilor din jurul  nostru. Oare nu mulţi creştini continuă să meargă tot înainte, crezând că Dumnezeu este lângă ei? Crezând că Dumnezeu e acolo şi ascultă? Mai mergi tu cu  El lângă tine? Mai face parte din viaţa ta, din călătoria ta? Uită-te atent,  s-ar putea să descoperi că mergi singur de o perioadă şi să nu ştii. S-ar putea  să descoperi că de o perioadă povesteşti singur,  tu cu planurile tale, cu  visurile tale şi cu ţelurile tale. Ai fost atât de antrenat în această discuţie,  încât L-ai pierdut din vedere pe prietenul tău. Pe Isus. Ai fost atât de  pasionat de subiect, încât ai uitat de Esenţă. Ai uitat să te întrebi dacă El  asta doreşte de la tine, dacă asta vrea pentru viaţa ta. Tu pur şi simplu L-ai  luat pe Dumnezeu cu tine şi ai început să mergi tot înainte, uitând să te mai  consulţi cu el. Scumpul meu, Isus nu este DOAR un tovarăş de călătorie care  să-ţi ţină de urât. El este însăşi destinaţia!

Uită-te atent lângă tine. Priveşte  în viaţa ta. Vorbeşti singur sau mai e Cineva lângă tine? L-ai părăsit pe El? Nu  e uşor să rămâi aproape, dar e atât de frumos! Să ţi se întâmple aşa ceva pe  stradă, în viaţa pământească, este amuzant şi distractiv. Să ţi se întâmple să rămâi singur în viaţa spirituală, nu mai e un joc! E tragic! Tu cu cine  mergi?

Articol  scris de Alina Ilioi

www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: