Publicat de: damianion | decembrie 7, 2011

Englezii sunt convinși: copiii vor trăi mai rău ca părinții

Pesimismul i-a ajuns pe englezi.  Aproape două treimi din populaţia Marii Britanii e convinsă că viaţa va fi mult mai grea pentru generaţia actuală de copii, care nu vor beneficia de un standard de viaţă prea ridicat atunci când vor fi mari.

Studiul Ipsos Mori  arată că presupunerea tradiţională postbelică conform căreia standardele de viaţă au tendinţa să crească în timp, a fost erodată de actuala criză economică. Rezultatele arată o mare diferenţă faţă de situaţia de acum 8 ani, când cei care erau optimişti în ce priveşte şansele următoarei generaţii îi depăşeau cu  4 la 1 pe cei care erau pesimişti.

La sfârşitul anului 2011, 64 la sută dintre britanici au declarat că este puțin probabil ca traiul să fie mai uşor pentru copiii lor, în timp ce doar 32 la sută s-au arătat mai optimişti. Întrebaţi dacă cred că, atunci când vor ajunge la maturitate, copiii se vor bucura de o calitate mai bună sau mai proastă a vieţii, doar 32 la sută au mers pe varianta mai bună, 35 la sută au spus că va fi mai proastă, iar restul de 32 la sută cred că vor fi cam aceleaşi condiţii de trai. 

Răspunsurile la sondaj au arătat că pesimismul a contaminat și perspectiva populaţiei asupra ţării ca întreg. Aproximativ 61 la  sută dintre britanici cred acum că Anglia devine o ţară în care este din  ce în ce mai greu de locuit, în timp ce doar 6 la sută mai cred că, în  timp, va fi mai bine.

Studiul anterior, care a fost efectuat în aprilie 2003, a arătat că 43 la sută dintre respondenţi credeau că viaţa le va oferi mai multe copiii lor când vor fi mari, în timp ce doar 12 la sută au crezut că le va fi mai greu. Rezultatele actuale sugerează că un efect al crizei economice actuale şi a măsurilor de austeritate luate de guvern constă în schimbarea drastică a aşteptărilor la nivelul publicului britanic.

Studiul Ispos Mori a fost publicat în timpul pregătirilor pentru un nou summit pe tema viitorului zonei euro, pe fondul unor mari temeri privind o eventuală ruptură între națiunile UE. Rezultatele studiului mai arată că, în acest moment, populaţia britanică este chiar mai pesimistă decât cea americană. Un sondaj Gallup realizat în acest an arată că 44 la sută dintre americani încă mai cred că generațiile viitoare se vor bucura de o viaţă mai bună ca a lor. Procentul s-a redus totuși de la 71% cât era la sfârşitul anului 2001.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: