Publicat de: damianion | noiembrie 29, 2011

ONU: Trupele siriene au torturat şi omorât copii

Forţele siriene loiale preşedintelui Bashar al Assad se fac vinovate de crime împotriva umanităţii, o investigaţie realizată de ONU arătând că acestea au torturat şi ucis sute de copii. În lista copiilor ucişi este chiar şi o fetiţă de 2 ani, împuşcată pentru a nu creşte ca să devină protestatar împotriva regimului.

Concluziile investigaţiei ONU au fost date publicităţii la doar o zi după ce Liga Arabă a decis sancţiuni economice dure împotriva Siriei. Faptul a constituit o premieră, Siria fiind prima ţară arabă sancţionată de Ligă.

Ancheta ONU a relevat că cel puţin 256 de copii au fost ucişi de trupele siriene de la jumătatea lunii martie şi până la începutul lui noiembrie. „Numeroase mărturii au arătat că băieţii au fost supuşi unor torturi sexuale, în închisori, în faţa unor adulţi”, se arată în raport.

Regimul lui al Assad este vinovat de crime, torturi, violuri, arestări arbitrare şi răpirea unor civili susţin anchetatorii ONU. Comisia a anchetat 233 de victime şi martori, rezultatele investigaţiei fiind publicate într-un raport de 39 de pagini.

Dezertori din armata siriană au mărturisit că au primit ordin să tragă în mulţimile de protestatari fără avertisment. Lunetiştii au avut ordini să tragă în manifestanţi, uneori ţintindu-i direct în cap.

Conform unui raport anterior al Înaltei Comisii ONU pentru Drepturile Omului, trupele siriene ale lui al Assad au ucis cca 3.500 de civili de la începutul protestelor, în luna martie. Regimul sirian susţine însă că trupele sale îi apără de fapt pe civili şi că acţiunile armatei vizează bande înarmate de huligani înarmaţi. „Armata siriană, de care suntem toţi mândri, a dat martiri pentru a proteja viaţa civililor”, a declarat Walid Moallem, ministrul sirian al Afacerilor Externe.

Regimul de la Damasc nu a avut încă nicio reacţie faţă de raportul comisiei ONU, însă a reacţionat destul de dur vizavi de sancţiunile impuse de Liga Arabă, considerând că acestea echivalează cu „o declaraţie de război economic”.

Surse: CNN, HotNews, The Times of India

Preluat din www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: