Publicat de: damianion | noiembrie 29, 2011

Ce carti prefera romanii

Curtea Veche Publishing a incercat si la aceasta editie a Targului de carte Gaudeamus, desfasurat la pavilionul Romexpo Bucuresti intre 23 si 27 noiembrie 2011, sa impace gusturile pana si celor mai pretentiosi cititori. Rezultatele au fost pe masura eforturilor, standul editurii Curtea Veche fiind unul dintre cele mai aglomerate de la targ.

Sanatatea are gustConform cifrelor estimate de editura, cumparatorii de la standul editurii Curtea Veche au preferat volume aparute recent. Astfel, pe primul loc in topul vanzarilor s-a aflat volumul „Sanatatea are gust” de dr. Mihaela Bilic, primul ghid complet de nutritie din Romania. Dupa lansarea din Bucuresti de la sfarsitul lunii octombrie, dr. Bilic va fi prezenta marti, 29 noiembrie, si la Timisoara, acesta fiind inceputul seriei de lansari din tara.

Biletul de iesire din criza Pe locul al doilea in topul vanzarilor de la targ s-a aflat volumul consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. „Biletul de iesire din criza” abordeaza, dupa cum o spune si titlul, o tema cat se poate de actuala: criza economica la nivel mondial care ne afecteaza in prezent. Comparand criza de acum cu alte momente de rascruce pe care omenirea le-a traversat de-a lungul timpului si, in special, cu Marea Criza din 1929-1933, autorul subliniaza doua aspecte: ciclicitatea acestor fenomene si schimbarile importante pe care ele le produc. Un capitol substantial este dedicat situatiei Romaniei, in context european si mondial.

Anul Regelui Cel de al treilea titlu ca numar de exemplare vandute a fost albumul aniversar „Anul Regelui”, scris de ASR Principele Radu al Romaniei in onoarea Majestatii Sale Regelui Mihai. Albumul prezinta pe larg viata Familiei Regale, asa cum se desfasoara ea pe parcursul unui an intreg, in fiecare anotimp, cu ocazia fiecarei sarbatori sau vizite oficiale, dar si in momentele de zi cu zi.

Sa intelegem media Locul patru in topul vanzarilor a adus o aparitie editoriala cat se poate de recenta, dar si asteptata cu nerabdare de specialistii in comunicare. „Sa intelegem media” de Marshall McLuhan este o Biblie a acestui domeniu, una dintre cele „6 lucrari de baza ale gandirii secolului XX“, un tur de forta, de inteligenta si analiza ce marcheaza un punct de cotitura in istoria ideilor. McLuhan prezinta o interpretare radicala a istoriei, avand ca actor principal comunicarea media. Inca din primul capitol, „Mediul este mesajul“, McLuhan ne invita sa ne debarasam de vechile obiceiuri de gandire si sa adoptam noi criterii pentru perceptie si cunoastere.

Trei tigri tristi Opera de capatai a scriitorului cubanez Guillermo Cabrera Infante, „Trei tigri tristi”, s-a aflat pe locul cinci in ordinea vanzarilor de la aceasta editie a targului. Volumul este recunoscut la nivel mondial ca un titlu de referinta ce creeaza o categorie aparte in boom-ul hispanoamerican. Puterea de inventie si jocurile de cuvinte, intertextualitatea, ritmul ametitor ce da un dinamism fantastic scrisului, toate au reusit sa transforme „Trei tigri tristi” intr-o bijuterie a literaturii universale.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: