Publicat de: damianion | noiembrie 29, 2011

Jumătate dintre fete sunt obsedate de felul în care arată

Presiunea de a se conforma la un standard de imagine nerealist îi face pe tineri să fie tot mai nemulțumiți de felul în care arată. O jumătate dintre fetele și o treime dintre băieții care au participat la un sondaj pe această temă au mărturisit că sunt de-a dreptul obsedați de felul în care arată, scrie Daily Mail.

Jumătate dintre fete și o treime dintre băieții cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani spun că se compară  cu vedetele în ceea ce privește aspectul lor fizic. Circa un sfert dintre repondenții de ambele sexe s-au arătat dispuși să treacă printr-o operație estetică pentru a se apropia mai mult de idealul lor de frumusețe.

Rosi Prescott, directorul executiv al fundației caritabile din Marea britanie YMCA, care a comandat studiul apreciază că acesta relevă două elemente de noutate. Primul îl constituie faptul că tot mai mulți tineri recurc la „remedii rapide” pentru problemele care țin de aspectul lor fizic. Al doilea este faptul că problema care până acum afecta predominant fetele i-a contagiat mai nou și pe băieți.

„Cauza primară (a acestor lucruri, n. r.) este presiunea resimțită de tineri, care îi împinge să se conformeze unor idealuri nerealiste, imposibile ale imaginii corporale,” este de părere Prescott.

Presiunea asupra celor mici este atât de mare încât determină ca unul din zece băieți să ia steroizi pentru a deveni mai musculor, în timp ce una din opt fete va recurge la pastile de slăbit sau la laxative pentru a slăbi.

Un alt studiu citat de publicația britanică șochează cu statistici care arată că spitalele din Anglia tratează anorexia și la copii de cinci ani.

În luna septembrie, publicația The Telegraph anunța că elevii școlilor primare din Marea Britanie vor beneficia de o oră de… trezire la realitate. Cu ajutorul profesorilor, copiii vor putea compara imaginile retușate ale mai multor vedete în vogă azi, și fotografiile inițiale, pentru a observa că cele mai multe imagini prezintă „o perfecțiune imposibil de atins în societate”. Totul într-o campanie a statului englez de dezvăluire a „standardelor imposibile” promovate prin mass media.

Potrivit The Telegraph, inițiatorii guvernamentali ai proiectului spun că acesta este necesar pentru a-i învăța pe copii să cultive frumusețea ca o sumă de valori personale, nu de trăsături fizice.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: