Publicat de: damianion | octombrie 31, 2011

Marea Britanie: Ministrul musulman îndeamnă naţiunea să devină mai creştină

  În timp ce societatea britanică a devenit  intolerantă asupra perspectivelor religioase şi ale exprimării, prima femeie  musulmană care serveşte cabinetul englez a afirmat că Marea Britanie ar trebui  să devină o ţară unde oamenilor să nu le fie ruşine de faptul că sunt  creştini.

” Trebuie să creăm o ţară în care oamenii să nu fie ruşinaţi, ci mândri de  credinţa lor- unde aceştia să nu simtă  că trebuie să lase religia la uşă”, a explicat baroana Sayeeda Warsi, care de asemenea face parte  din Partidul  Conservator. Opinia dumneaei a apărut în cadrul unui articol din Daily  Telegraph. ” Asta înseamnă să fii mândru de a fi creştin, nu să o  declasezi.”

În mintea distinsei doamne probabil că era argumentul solid, cum că exprimarea creştină este antitetică multiculturii din Marea Britanie. ” Este o  greşeală să asumi să îţi compromiţi identitatea cu cât ajungi să îi cunoşti pe  ceilalţi”, a afirmat Sayeeda Warsi. “Cu cât ajungi să-l cunoşti pe aproapele  tău, cu atât identitatea ta religioasă devine mai puternică. De mai mulţi ani o  spun: cu cât suntem o naţiune mai creştină, cu atât vom ajunge să întelegem  celelalte religii.”

“Oamenii”, a adăugat ea, ” ar trebui încurajaţi să spună că credinţa lor este  inspiraţia pentru ceea ce fac. Asta înseamnă să susţii prelegeri creştine de  caritate în acordarea de servicii publice în şcoli, spitale şi reabilitare.”

” Din nou şi din nou, presupunem că unii oameni de credinţe diverse sunt de  încredere, în timp ce alţii nu pot fi”, a afirmat doamna Warsi, subliniind  faptul că în lumea musulmană  creştinii sunt priviţi cu suspiciune, iar în  Vest, unii pun la îndoială loialitatea musulmanilor.

www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: