Publicat de: damianion | octombrie 29, 2011

Halloween: Dovleacul nu se transformă în caleașcă

Oamenii au manifestat mereu un interes crescut pentru ocultism și vrăjitorie. Spargerea barierei realității și intrarea într-un tărâm interzis au fost ispite cărora mulți nu le-au putut rezista. Și lucrurile nu s-au schimbat prea mult de-a lungul timpului. Oamenii sunt la fel de captivați de ocultism, însă sub o altă formă.

Mass-media a jucat un rol important în răspândirea fenomenului, făcându-l accesibil oricui. Introdus în filme, desene animate, show-uri, concursuri și reclame, ocultismul a devenit ceva atât de obișnuit încât nimănui nu îi pare periculos. Filme precum „Harry Potter”, „Stăpânul inelelor” sau „Cronicile din Narnia” au influențat enorm modul în care ocultismul / spiritismul este văzut în lume.

Prezentat mai întâi ca amuzament, apoi ca metodă de dezvoltare personală și, îndeosebi, ca „armă a binelui”, ocultismul / magia a atras simpatia publicului tânăr, imitând efectele unei adevărate „religii”.

Și nu doar tinerii sunt captivați de astfel de reprezentări pozitive ale ocultului, ci și copiii. Cine dintre noi, copii fiind, ne-am gândit atunci când priveam desenele animate cu „Cenușăreasa” că basmul în sine conține „inserții” oculte? Cât de drăguț se transforma dovleacul în caleașcă și cât de frumoasă devenea Cenușăreasa, printr-o simplă incantație rostită de Zâna cea Bună!

În magazinele de jucării se găsesc seturi frumos colorate pentru „micii magicieni”, costume de vrăjitoare și tot soiul de kituri pentru prepararea poțiunilor „magice”. S-a ajuns până la a instaura o sărbătoare ocultă – Halloween – care la originile ei celtice nu avea nimic din tonul amuzant și petrecăreț de acum, având mai exact de-a face cu vrăjitoria și spiritismul pur.

Odată cu popularitatea spiritismului a crescut și numărul exorcizărilor, observatorii fenomenului atrăgând atenția că numărul cazurilor de demonizare este în continuă creștere.

Dacă e să privim din perspectivă biblică, lucrurile se conturează altfel decât în imaginea ghidușă a Halloweenului. „Să nu ghiciți după vârcolaci, nici după nori.” (Levitic 19.26). „Să nu fie la tine (…) nimeni care să aibă meșteșugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morți. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; și din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tău pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu să te ții în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tău.” (Deuteronom 18, 10-13)

Dumnezeu ne oferă o îndrumare spirituală explicită, de evitare a consecințelor nefaste ale ocultismului. Spiritismul este o amăgire. Orice dialog cu morții este în realitate o manifestare ocultă care nu are a face cu Biblia sau creștinismul, care suțin că moartea este un somn și că morții nu vorbesc.

Așadar, data viitoare când vei cumpăra un costum de fantomă pentru Halloween, sau când copilul tău va veni entuziasmat și îți va cere noua carte „Harry Potter”, gândește mai departe de farmecul distracției și cântărește bine decizia pe care o iei. Pentru că, în viața reală, un dovleac nu se va transforma niciodată într-o caleașcă drăguță.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: