Publicat de: damianion | octombrie 28, 2011

Expoziţie dedicată istoriei Bibliei în Rusia

Uniunea Bisericilor Evangelice Baptiste din Rusia a declarat  anul 2011 drept anul Bibliei. În Moscova au avut loc deja câteva evenimente în  cadrul Anului Bibliei. Câteva dintre acestea sunt: seminarul „Ziua Bibliei”, care a avut loc în incinta bisericii „Golgota” la începutul lui martie,  lecturarea Bibliei pe una dintre străzile principale ale Moscovei, Arbar, care a  avut loc la începutul lui septembrie.

De asemenea, recent, în Seminarul Teologic al  Moscovei a avut loc lecţia publică a lui Steve Ham, cu tematica „ Apologetica  aplicată sau de ce noi avem încredere în Biblie?”.

În ultima săptămână de octombrie şirul de  evenimente a fost continuat de către Biserica Centrală a Moscovei EHB.

În clădirea Bisericii Centrale a Moscovei are  loc expoziţia, dedicată istoriei editării Sfintei Scripturi în limba rusă. În  cadrul expoziţiei sunt prezentate diferite ediţii ale Bibliei, de la cele mai  rare publicaţii ale secolului XIX, până la cele mai moderne traduceri şi editări  a Scripturii.

O atenţie deosebită au ediţiile mijlocului  secolului al XX, care au fost tipărite în afara ţării şi într-un mod fraudulos  au fost aduse în Uniunea Sovietică. Nu este o taină că în anii puterii sovietice  tipărirea şi răspândirea literaturii religioase era strict interzisă, iar pentru  încălcarea acestei legi puteai ajunge în privaţiune de libertate.

Pe standurile informaţionale ilustrate este  prezentată istoria Sfintei scripturi din timpurile apariţiei scrisului şi până în prezent. De asemenea aici este prezentată calea istorică a Bibliei Ruse din  timpurile lui Kiril şi Metodiu până în zilele noastre.

Expoziţia prezintă interes atât pentru tinerii  de azi cât şi pentru creştinii cu experienţă. Aceasta va fi deschisă zilnic de  la 11:00 până la 16:00, până la 30 octombrie 2011.

Traducere de Iulia  Belev

Sursa: Uniunea  Baptistă din Rusia


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: