Publicat de: damianion | octombrie 21, 2011

Liderii lumii: Sfârşitul lui Gaddafi, un nou început

Moartea fostului lider libian a stârnit reacţiile liderilor lumii. Aceştia şi-au exprimat regretul pentru victimele ucise în timpul dictaturii lui Gaddafi şi au îndemnat la reconciliere naţională şi instaurarea democraţiei.

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general NATO:
„După 42 de ani de suferinţă, Libia poate întoarce pagina. Acum, locuitorii Libiei îşi pot decide singuri viitorul. Fac apel către ei pentru a lăsa deoparte neînţelegerile şi a construi împreună un viitor mai luminos.”

Barack Obama, preşedintele SUA:
„În regiunea statelor arabe, evenimentele de astăzi dovedesc o dată în plus că regimurile autoritare sunt pe cale de dispariţie. În întreaga lume arabă, oamenii s-au ridicat pentru a-şi cere drepturile. Tinerii resping vehement dictaturile, iar liderii care încearcă să le refuze această demnitate nu vor avea succes”, citează Mediafax.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei:
„Este o zi importantă pentru libieni. Drumul este liber pentru un început politic paşnic. Germania va însoţi şi va sprijini Libia pe calea democraţiei.”

Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei:
„Dispariţia lui Gaddafi reprezintă un pas important pentru eliberarea poporului de sub dictatura şi violenţele care l-au chinuit mai bine de 40 de ani.”

Vaticanul:
„Acest eveniment dramatic ne obligă, încă o dată, să reflectăm la imensa suferinţă umană care însoţeşte afirmarea şi prăbuşirea oricărui sistem care nu se bazează pe respectul şi demnitatea persoanei umane, ci mai degrabă pe afirmarea puterii”, citează CNN.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: