Publicat de: damianion | octombrie 21, 2011

„Crocodilul”, drogul care a răvăşit Rusia, a ajuns şi în UE

Un nou drog, care pe cei mai mulţi dintre utilizatori îi poate ucide într-un singur an de consum, a intrat pe piaţa din Europa de Vest, după ce a făcut ravagii în Rusia, informează Business Insider.

Se pare că drogul a intrat pe piaţa germană în toamnă, iniţial în estul ţării, unde locuiesc comunităţi importante de ruşi, iar de aici s-a răspândit şi în vest. Autorităţile germane au descoperit cel puţin patru victime ale dezomorfinei, toate persoane fără adăpost, care credeau că luaseră heroină. Potrivit Deutsche Welle, în prezent,victimele sunt internate la secţia de urgenţă din oraşul Bochum (Ruhr), prezentând urme pe piele similare pielii de „crocodil”.

Dezomorfina, denumită informal „crocodilul”, este o sinteză de codeină amestecată cu benzină, diluant de vopsea, iodină, acid hidrocloric şi fosfor roşu, relatează aceeaşi sursă.”Crocodilul” este folosit ca substitut pentru heroină,având efecte similare cu aceasta, dar un preţ de trei ori mai mic. în comparaţie cu opiatul amintit, dezomorfina are efecte secundare mult mai periculoase, provocate în special de impurităţile care sunt introduse în corp cu fiecare doză.

În prima fază, pielea se necrozează, căpătând o nuanţă verzuie, care seamănă cu pielea de crocodil. Apoi, muşchii şi organele se descompun, iar oasele sunt deteriorate ireversibil.

Consumatorii îşi injectează de obicei mai multe doze pe zi, întrucât efectul euforic al drogului dispare după două ore. Deşi, pentru unii, prima injectare este mortală, speranţa de viaţă a utilizatorilor se ridică în general la murind după un an, deşi există şi un număr infim de supravieţuitori care au folosit drogul timp de 3 ani. Adesea însă, celor care supravieţuiesc trebuie să li se amputeze extremităţile necrozate în urma injectării.

Drogul ucide atât de rapid încât face aproape imposibil tratamentul. „O persoană dependentă de heroină are o şansă  să se vindece de această dependenţă. Se întâmplă în 3 cazuri din 100,” a explicat pentru Pravda.ru Anatoly Berestoc, doctor în ştiinţe medicale. Dependenţii de dezomorfină nu apucă să trăiască pentru tratament.

Potrivit cifrelor oficiale, citate de publicaţia The Local, cel puţin 100.000 de tineri sunt dependenţi de „crocodil” în Rusia, unde drogul se vinde din anul 2002. ONG-urile vorbesc chiar de un milion de persoane afectate, iar rata de mortalitate este alarmantă.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: