Publicat de: damianion | octombrie 17, 2011

Bisericile din Cuba sunt în creștere

 Reformele economice în Cuba sunt în plină desfăşurare, dar acestea nu par să aibă efectul dorit. Regimul Raul Castro a  implementat disponibilizări masive de sute de mii de angajaţi publici, sectorul  privat fiind aproape inexistent. Sărăcia rezultată a adus multă disperare.

Între timp, bisericile sunt în creştere. De ani de zile, întâlnirile de  biserică sunt riscante, şi este încă periculos pentru studenţi, profesori şi  liderii religioşi, în special în zonele rurale, care să declare că sunt  creştini. Chiar cu aceste provocări, John Dyck, din organizația WorldServe spune  că “Dumnezeu este suveran peste toate acestea și lucrurile în Cuba sunt în  schimbare punct de vedere politic şi socio-economic, și se deschid noi  oportunităţi pentru noi de a face Evanghelia şi mai relevantă pentru oamenii de  acolo.”

Cuba este într-o nouă mișcare spirituală în care se vede o creștere a  bisericilor de casă, a misiunii și a evanghelizării. Dyck ne explică faptul că pastorii și liderii vorbesc frecvent despre  oamenii din mijlocul  dificultăților financiare care realizează că nu este nevoie de multă putere în  viața lor pentru a schimba lucrurile, că trebuie să se întoarcă la partea  spirituală.

Ca urmare, este o renaştere  care va ţâşni în Cuba, în care mulţi oameni  vin la Hristos.  “Acum câteva luni”,  spune Dyck,  “au fost o  serie de întâlniri uimitoare în Guantanamo, unde o tânără chemată de Dumnezeu să vorbească la o mulţime de oameni, a fost  îndemnată  să meargă pentru  a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu și în alte părți din estul Cubei, în special în  zona Asta.”

Provocarea o   reprezintă și nevoia de Biblii. Nu există librării  creștine și este greu să intri în posesia unei Biblii. “Sperăm că Dumnezeu va  deschide uşile pentru noi, și vom trimite aproximativ 100.000 de Biblii în  Cuba”, spune Dyck.

Rugați-vă pentru Cuba, în special pentru acest proiect care îl are WorldServe  de a introduce în Cuba,  100.000 Biblii. “Odată ce omul de pe stradă este  capabil de a citi o Biblie el însuşi, eu chiar cred că Dumnezeu va folosi   Cuvântul Său pentru a ajunge la oameni”, ne spune Dyck.

www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: