Publicat de: damianion | octombrie 4, 2011

Bisericile Kenyei luptă contra căsătoriei copiilor

Bisericile din sudul Kenyei s-au alăturat efortului internațional de a stopa fenomenul căsătoriilor forțate ale minorilor. Centrele deschise de biserici în regiunea triburilor Masai le oferă adăpost fetele care fug de acasă pentru a scăpa de căsătoriile aranjate de părinți.

„Ultima dată am salvat două fete. Ele au fugit la biserică după ce au aflat că se plănuiește circumciderea [o practică tradițională, dar ilegală în Kenya] și căsătorirea lor. Acum sunt înscrise la o școală din cadrul unui centru de aici, condus de Biserica Adventistă”, a declarat pastorul Samuel Ntetuya, din partea Bisericii Luterane Evanghelice din Kenya.

 Liderii religioși kenyeni spun că mulți părinți își dau fetele spre măritiș înainte de împlinirea vârstei legale pentru căsătorie, primind în schimb animale domestice, iar una dintre cauzele acestei decizii este sărăcia extremă, agravată de seceta din ultimele luni, conform ekklesia.co.uk.

Clinton Global Initiative a anunțat recent, la New York, lansarea unei campanii internaționale pentru prevenirea căsătoriilor în cazul fetelor cu vârste sub 18 ani. Campania are titlul „Fete, nu mirese” și este sprijinită de laureatul Nobel pentru Pace Desmond Tutu și de Mary Robinson, fostă președintă a Irlandei.

Se estimează că sunt 10 milioane de fete în întreaga lume căsătorite înainte de împlinirea vârstei de 18 ani. În țările aflate în curs de dezvoltare, una din 3 fete devine mireasă înainte de a ajunge la majorat. De cele mai multe ori, căsătoria înseamnă pentru aceste fete încheierea studiilor, fapt care le sporește dependența față de partenerul de viață.

Specialiștii apreciază că riscul de deces este mai mare în cazul fetelor care se căsătoresc prea devreme, întrucât acestea își încep viața sexuală prea devreme și, de asemenea, ajung să nască mai devreme decât ar trebui.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: