Publicat de: damianion | octombrie 4, 2011

Autorităţile din Londra renunţă la semafoarele cu butoane dintr-o intersecţie pentru ca evreii să nu păcătuiască

Autorităţile din Marea Britanie vor schimba începând din  decembrie sistemul semafoarelor cu buton dintr-o zonă aglomerată a Londrei  pentru ca evreii să nu încalce regulile religioase.

Trecerea străzii de către evreii religioşi în perioada Sabatului este destul  de dificilă. Ei nu au voie să folosesacă electricitate în timpul Sabatului,  astfel că apăsarea pe butoanele din intersecţii care schimbă culoarea  semafoarelor este considerată o încălcare a dogmei lor religioase.

Pentru ca aceştia să ajungă la sinagogă, traficul rutier va fi oprit pe o  arteră principală din nordul Londrei la fiecare 90 de secunde, de vineri seara  până sâmbătă seara (perioada Sabatului evreiesc). Cei care se ocupă de schimbare  spun că traficul nu va fi afectat, deşi zona este una destul de aglomerată, scrie Daily Mail.

Măsura va intra în funcţiune din decembrie, când în zonă va fi inaugurat un  sistem modernizat cu 8 milioane de lire streline.

Decizia de a include puncte de trecere automată a străzii a fost luată după ce liderii sinagogii Finchley au explicat problema cu care se confruntă conducerii Transporturilor din Londra, care se ocupă cu întreţinerea drumurilor  principale din capitala Marii Britanii.

Un purtător de cuvânt al instituţiei a afirmat că există întotdeauna  consultări cu membrii comunităţii pe proiectele rutiere majore. “Ideea ne-a fost  sugerată de către membrii sinagogii. Ne-am gândit şi credem că o putem realiza”, a spus el.

Deşi evreilor religioşi li se permite să care o serie de obiecte de uz  caznic, precum cheile de la uşă, să împingă cărucioare pentru copii sau scaune  cu rotile, ei nu au voie să folosească energia electrică. Printre alte  activităţi interzise în sabat sunt gătitul, scrisul sau stingerea unui  incendiu.

Sursa:  Adevărul.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: