Publicat de: damianion | septembrie 30, 2011

Atentat terorist cu aeromodele dejucat în SUA

Un cetățean american a fost arestat sub acuzația de plănuire a unor atacuri teroriste asupra a două obiective americane centrale. Planul prevedea folosirea unor avioane teleghidate pline cu expolzibil, care să se prăbușească în Capitoliu și Pentagon.

Rezwan Ferdaus este un tânăr de 26 de ani din Massachusetts, licențiat în fizică și bateristul unei formații. Acesta dorea să arunce în aer Capitoliul și Pentagonul cu ajutorul a trei avioane teleghidate de mici dimensiuni. Ele urmau să fie pline cu explozibili și operate cu ajutorul unor dispozitive de la distanță, folosind telefoane mobile. Cele trei aeromodele puteau duce cantități suficiente de explozibil și puteau să zboare fără a fi detectate de radarele convenționale.

Ferdaus a început să plănuiască „jihadul” împotriva Americii la începutul anului 2010. Conform datelor de la dosar, planul dorea să fie o lovitură capitală, care „să decapiteze întregul imperiu, să fie ultimul cui în coșciug.”

„Comportamentul lui arată că Ferdaus plănuia de mai mult timp comiterea unor acte violente împotriva țării noastre, inclusiv atacuri împotriva Pentagonului și Capitoliului”, a spus procurorul Carmen Ortiz. „Nu există informații care să indice că era în legătură cu vreo organizație teroristă străină. Se pare că s-a radicalizat urmărind videoclipuri pe Internet”, a anunțat un oficial citat de CNN.

Atacul a fost dejucat după intervenția sub acoperire a agenților FBI, care se dădeau drept colaboratori teroriști. Agenții FBI i-au furnizat acestuia explozibil fals și arme nefuncționale, pentru a urmări amploarea acțiunilor sale. Teroristul a achizionat explozibil, arme și a construit 8 dispozitive pe baza unor telefoane mobile care să poată fi folosite ca detonatoare destinate militanților implicați în luptele din Orientul Mijlociu.

http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed_edition&videoId=bestoftv/2011/09/28/model-planes-used-as-attack-drones.cnn

Presa speculează deja că la proces apărarea va susține că teroristul a fost atras în capcană de agenții FBI. Aceștia au dat însă asigurări că în repetate rânduri individul a fost influențat să renunțe la plan și i s-au oferit ocaziile respective. Agenților FBI sub acoperire Ferdaus le vorbea despre planurile de a-i ucide pe „dușmanii lui Allah” spunând „Nu mă pot opri. Pentru mine nu mai este o altă cale.” Ferdaus este necăsătorit și nu are copii. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 20 de ani de închisoare pentru fiecare dintre cele 3 capete de acuzare.

În urma mediatizării cazului, șeful comisiei de securitate internă din Camera Reprezentanților a reamintit de pericolul terorist. Peter King a spus că acest nou caz confirmă faptul că simpatizanții Al Qaeda „rămân hotărâți să atace teritoriul SUA”. Între cei mai periculoși se numără terorișii cu cetățenie americană, radicalizați. Congresmenul a arătat că „este evidențiată din nou nevoia de a continua eforturile de combatere a radicalizării și a amenințării crescânde generate de extremiștii așa numiți „lupi singuratici”.”

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: