Publicat de: damianion | august 21, 2011

Pe 21 septembrie, bisericile se roagă pentru pace

Data de 21 septembrie 2011 va fi Ziua  Internațională a Rugăciunii pentru Pace când, la invitația Consiliului Mondial  al Bisericilor (CMB), comunitățile religioase și bisericile din întreaga lume  sunt invitate să se roage pentru încetarea violențelor și rezolvarea  conflictelor.

„Ziua Internațională a Rugăciunii pentru Pace oferă o oportunitate pentru  comunitățile bisericești din orice loc să se roage și să acționeze împreună pentru a hrăni dragostea durabilă în inimile oamenilor, ale familiilor lor, ale  comunităților și ale societăților”, se arată în comunicatul din partea CMB.

 CMB le-a cerut celor 1.000 de persoane care au participat la Convenția  Ecumenică Internațională pentru Pace, desfășurată la Kingstone, în Jamaica, în  luna mai, să se roage pentru pace în lume. Persoane din toate colțurile lumii  sunt invitate, dacă doresc, să compună o rugăciune pe care să o împărtășească împreună cu creștinii din întreaga lume.

 CMB a anunțat că toate rugăciunile vor fi postate pe o pagină specială creată în rețeaua de socializare online Facebook.

 Secretarul general al CMB, Samuel Kobia, a avut în cursul acestei săptămâni o  primă întâlnire cu Kofi Annan, secretarul general al ONU, ocazie cu care au  discutat despre îngrijorările bisericilor provocate de tensiunile și violențele  din Irak și zona de conflict israelo-palestiniană. Kobia a caracterizat situația  din Irak drept „critică”, vorbind despre escaladarea violențelor „din cauza  politicilor greșite ale forțelor de ocupație”.

 Secretarul general al CMB și-a exprimat speranța că, întrucât pacea este o  chestiune care privește întreaga comunitate internațională, se vor alătura și  membrii altor religii decât cea creștină acestei inițiative a rugăciunii pentru  pace.

 Ziua de 21 septembrie este totodată Ziua Internațională a Păcii, dedicată acestei cauze de către Organizația Națiunilor Unite. Kofi Annan a salutat  inițiativa CMB de a dedica această zi rugăciunii pentru pace.

 Prima Zi Internațională a Păcii a fost celebrată în septembrie 1982.

 Sursa: Semnele  timpului


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: