Publicat de: damianion | august 12, 2011

Chinezii de la ZTE vor sa deschida o fabrica in Romania

Compania chineza ZTE, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom si solutii IT la nivel mondial, va infiinta la Bucuresti un centru de perfectionare a tinerilor in acest domeniu si studiaza piata pentru a deschide, intr-o zona defavorizata, o fabrica de asamblare a componentelor IT.

Centrul de perfectionare va fi deschis in noiembrie-decembrie 2011, in colaborare cu Universitatea Bucuresti, si va presupune o investitie initiala de 2,7 milioane euro, finantata de guvernul chinez.

Proiectul ar putea fi extins anul viitor si in alte centre universitare, precum Cluj-Napoca si Timisoara, cand investitia totala ar putea creste astfel la 5 milioane euro.

Detaliile investitiei au fost discutate de catre reprezentantii companiei chineze cu ministrul Economiei, Ion Ariton, aflat in vizita in China alaturi de premierul Emil Boc.

Potrivit reprezentantilor companiei chineze, ZTE studiaza in prezent piata romaneasca pentru a deschide, intr-o zona defavorizata, si o fabrica de asamblare de componente IT, proiect aflat inca in discutie cu autoritatile romane.

ZTE Corporation a fost infiintata in 1985, la Shenzhen, si deruleaza in prezent activitati in peste 140 de tari. Anul trecut, compania a avut afaceri de peste sapte miliarde euro, fiind cel mai mare operator chinez de telecomunicatii listat la bursa din Hong Kong si la cea din Shenzhen.

 ]ZTE produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe, mobile, pentru retele optice si de date, si pentru retele inteligente si de ultima generatie.

http://www.wall-street.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: