Publicat de: damianion | august 9, 2011

Mașinile electrice vor putea fi încărcate wireless

Industria autoturismelor alimentate cu energie electrică poate trece la pasul următor, încărcarea acumulatorilor  prin tehnologie wireless. 

haloipt_millbrook1_400_01Tehnica este deja folosită în Marea Britanie. Mașina se aliniază în locul de parcare deasupra unui planșeu de cauciuc ce adăpostește un transmițător conectat la un transformator din apropiere. După verificarea protocolului începe transferul de energie printr-un câmp electromagnetic între planșeu și receptorul autoturismului.

Proiectul a fost dezvoltat de cercetătorii de la University of Auckland și aplicat în pionierat de compania HaloIPT. Dick Stimpson de la HaloIPT crede că potențialul mașinilor ce se alimentează wireless este practic nelimitat în condițiile în care drumurile ar fi dotate cu surse de alimentare wireless. „Dacă ai o mașină electrică cu acest sistem poți conduce la nesfârșit, nu e nevoie să tragi pe dreapta, să alimentezi. Se elimină multe îngrijorări și practic se elimină complet nevoia de a merge undeva pentru alimentare.”

HaloIPT are discuții cu mai multe autorități britanice pentru a dezvolta tehnologia cât mai repede posibil. Unul dintre obstacole ar fi costul foarte mare al dotării drumurilor cu această tehnologie. Compania este însă sigură că noua invenție este o oază pentru șoferii care doresc să conducă eficient, ieftin și ecologic.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: