Publicat de: damianion | august 9, 2011

Liderul sectant cu 78 de neveste va fi judecat

Un tribunal american l-a găsit pe un lider sectant vinovat de abuz sexual asupra tinerelor ce făceau parte din gruparea sa religioasă. „Președinte și Profet” al sectei, Warren Jeffs a fost pe lista Ten Most Wanted List a FBI și riscă acum condamnarea la închisoare pe viață.

warrenjeffsWarren Jeffs conduce un grup desprins din Biserica mormonilor care cuprinde aproximativ 10.000 de membri. Biserica se intitulează Biserica Fundamentalistă a lui Iisus Christos a Sfinților Zilelor de pe Urmă, iar enoriașii îl consideră trimisul lui Dumnezeu pe pământ. Titlul lui Jeffs este de „Președinte și Profet, Văzător și Descoperitor”.

Se pare că a avut 78 de neveste din rândul credincioaselor care-l urmează, iar 24 dintre acestea erau sub vârsta de 17 ani. Jurații l-au găsit vinovat de abuzul asupra două tinere care urmau să-i fie neveste în ceea ce secta numește „căsătorii spirituale”.

Conform probelor ADN, Jeffs este tatăl unui copil adus pe lume de o tânără care avea 15 ani. A doua acuzație a venit din partea unei fete de 12 ani care a mărturisit cu probe audio că a fost hărțuită sexual.

Jeffs, în vârstă de 55 de ani, a ales să se apere singur după ce și-a concediat pe rând șapte avocați. I-a avertizat pe judecători că drepturile sale religioase i-au fost încălcate și că Dumnezeu îl va răzbuna. „Obiectez față de orice acuzație care ține de religie. Invoc un drept constituțional pentru ceea ce ține de lucrurile sfinte.”

Procurorul a argumentat că în cazul lui Jeffs se va demonstra că acesta, ca lider al sectei, a oficiat sute de căsătorii poligame, inclusiv 67 de căsătorii în care miresele erau fete sub vârsta majoratului. Dovezile acuzării au fost descoperite într-un tunel secret care pleca din templul de patru etaje al sectei din localitatea Eldorado.

warren_jeffs3_2În luna mai 2006 Jeffs a intrat în topul celor mai căutați 10 căutați de FBI. A fost arestat în același an și condamnat în 2007 la 10 ani de închisoare. Ispășirea pedepsei a fost întreruptă în 2010 după ce apelul la Curtea Supremă a statului Utah a avut câștig de cauză. În închisoare a avut mai multe probleme medicale, fiind cunoscut pentru posturile prelungite pe care le ținea.

Acum Jeffs ar putea fi condamnat la închisoare pe viață iar sentința va fi dată în următoarele zile. Alți 11 membrii ai sectei au fost acuzați de diferite infracțiuni de la hărțuire sexuală la bigamie. Șapte dintre cei ce au fost deja condamnați au primit pedepse de la 6 la 75 de ani de închisoare.

www.semneletompului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: