Publicat de: damianion | august 6, 2011

Iulia Timosenko a fost arestata

[VIDEO] Iulia Timosenko a fost arestata

Sustinatori ai fostului premier ucrainean si lider al opozitiei Iulia Timosenko au inceput un miting in centrul Kievului, in noaptea de vineri spre sambata, pentru a protesta fata de arestarea acesteia.

Cel putin o suta de partizani ai lui Timosenko au instalat circa 30 de corturi in apropierea tribunalului de pe principalul bulevard din centrul Kievului, Hresciatik, afisandu-si intentia de a ramane acolo pana la eliberarea ei.

Oleksandr Turcinov, adjunctul fostului premier, a avertizat cu privire la o repetare a „revolutiei portocalii” din 2004, care a daramat Guvernul de la acea vreme si a adus la putere un regim prooccidental, al carui simbol era Timosenko.

Opozanta a fost plasata vineri in arest preventiv de tribunalul din Kiev, unde este judecata pentru abuz de putere, dupa remarcile sale la adresa sefului Guvernului.

Timosenko este acuzata ca si-a depasit prerogativele de premier in 2009, autorizand, fara aprobarea Guvernului, semnarea unor contracte privind importuri de gaze rusesti, la un pret considerat prea ridicat si dezavantajos pentru Kiev.

Conform acuzarii, aceste acorduri au provocat Ucrainei pierderi de peste 1,5 miliarde de grivne (circa 130 de milioane de euro).

Guvernul ucrainean cauta in prezent modalitati de a revizui aceste contracte.

Iulia Timosenko a denuntat tot timpul ca fiind politic acest proces, demarat la 24 iunie si criticat de Statele Unite si Uniunea Europeana.

Uniunea Europeana, in special Franta si Suedia, si-au exprimat vineri preocuparea dupa arestarea lui Timosenko.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: