Publicat de: damianion | iunie 29, 2011

Stiri AFR

Selectie nenaturala. Am scris de mai multe ori pe tema genocidului fetitelor nenascuta, o practica existenta in numeroase tari din Asia. Din motive legate de rolul traditional al femeii in societate, in tari precum China, India sau Coreea parintii aleg sa avorteze fetitele in favoarea baietilor. Aceasta practica criminala a condus la un dezechilibru intre numarul barbatilor si al femeilor, care la randul lui a creat o piata pentru traficul de femei si casatorii aranjate pentru fete. Cotidianul The Guardian prezinta recenzia unei carti recente pe aceasta tema (link).

”Schimbare de sex” la copii. Tot in India, daca nu sunt avortate, fetitele sunt transformate chirurgical in baieti! Evident, sexul lor va fi in continuare cel feminin, fiind inscris la nivel genetic, insa la suprafata vor avea infatisarea unui baiat, asta pentru ca parintii pur si simplu nu vor sa aiba fete, ci baieti. Aceste operatii sunt ilegale si autoritatile au demarat o ancheta in acest sens (link).

Aschia si trunchiul. Baietii ai caror tati sunt infideli sotiei au sanse sa repete si ei acest comportament. Si nu e de mirare, avand in vedere ca copiii fac ceea ce invata de la parintii lor, luand aceste lucruri ca norme in societate. Va recomandam un articol pe aceasta tema (link).

Presiuni ONU in favoarea homosexualilor. Vinerea trecuta, Biroul Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului a declarat ca nu trebuie sa existe nici o discriminare pe baza de „orientare sexuala”. Controversata rezolutie reprezinta prima pozitie a ONU prin care aceasta institutie recunoaste drepturile homosexualilor. Textul a fost prezentat de Africa de Sud si a fost adoptat cu 23 de voturi pentru, 19 impotriva si 3 abtineri. Ca si in alte dezbateri pe aceasta tema, majoritatea statelor „civilizate” occidentale au votat in sensul monitorizarii si presarii acelor guverne sa acorde drepturi suplimentare, iar tarile africane si islamice au votat impotriva. De remarcat votul impotriva al Republicii Moldova. Pentru a disimula „drepturile homosexualilor” in drepturi ale omului, Biroul ONU a pus acest subiect pe agenda de lucru alaturi de protejarea femeilor, copiilor si a refugiatilor (link).

Anglicanii canadieni pro-familie isi pierd bisericile. Patru parohii anglicane din provincia canadiana Columbia Britanica sunt pe cale sa-si piarda cladirile in care isi tin slujbele religioase pentru ca au ales sa se separe de corpul anglican oficial care oficiaza casatorii homosexuale. Conflictul dureaza in instanta din 2002, dupa ce „episcopul” anglican local a decretat ca bisericile din subordinea sa trebuie sa oficieze acele abominatii. Mai multe parohii anglicane care au dorit sa tina in continuare invatatura biblica despre aceste pacate au ales sa se separe de structura anglicana oficiala, care insa a pretins sa i se returneze cladirile. Decizia recenta a instantei a fost in defavoarea anglicanilor traditionalisti (link).

Uniunile civile declarate neconstitutionale in Brazilia. Un judecator municipal din statul brazilian Goias a anulat „casatoria” a doi homosexuali pe temei ca asa ceva nu exista in sistemul juridic si in constitutia tarii. De asemenea, Jeronymo Pedro Villas Boas a declarat ca decizia Curtii Supreme de a legaliza aceasta practica este neconstitutionala, Curtea depasindu-si atributiile. Decizia judecatorului Boas i-a inflamat pe activistii homosexuali, desi constitutia Braziliei este de partea judecatorului, ea afirmand ca asemenea uniuni sunt permise numai cuplurilor heterosexuale. Sondajele de opinie din aceasta tara arata ca populatia este in favoarea insotirii naturale intre un barbat si o femeie, insa autoritatile socialiste care conduc tara sunt pro-homosexualitate (link).

SUA: Mama, cel mai important parinte. Rasmussen Reports este o companie americana de sondaje. Recent, a dat publicitatii rezultatele unui sondaj privind perceptia americanilor asupra rolului parintilor. 49% au indicat-o pe mama ca fiind cel mai important parinte. De asemenea, rezultatele sondajului au aratat ca majoritatea americanilor considera ca este cel mai bine pentru copii sa creasca alaturi de ambii parinti si ca acesti copii se descurca mai bine in viata fata de cei proveniti din familii dezorganizate (link).

Parada tarfelor. Sub aceasta denumire au avut loc in luna iunie, in mai multe tari din Europa, manifestatii ale unor femei care incercau sa acrediteze ideea ca se pot imbraca oricum pe strada, fara ca acest lucru sa transmita un mesaj despre caracterul lor. Participantele au iesit in strada in costumatii frivole, pretinzand ca aceasta nu le afecteaza respectabilitatea. De asemenea, ele au manifestat impotriva violului (link).

Costa Rica: Fertilizarea in vitro ramane ilegala. In ciuda presiunilor internationale, Costa Rica a respins o propunere de legalizare a fertilizarilor in vitro, inaintata de presedintele Chinchilla, motivand ca aceasta tehnica incalca drepturile copilului nenascut. Costa Rica e singura tara din emisfera sudica care are o asemenea interdictie legata de pozitia ca embrionul uman este o fiinta umana. Recent, guvernul de la Bucuresti a decis finantarea de catre stat a unui numar limitat de incercari de fertilizare in vitro pentru familiile fara copii, masura fiind apreciata de public pentru rezolvarea problemelor unor astfel de familii, cu ignorarea insa a ceea ce se intampla cu embrionii neimplantati mamei (link).

Casatoriile homosexuale in SUA. Statul american New York a legalizat saptamana trecuta casatoriile homosexuale, cu un vot de 33 la 29. De remarcat ca un numar de patru republicani au votat in favoarea legii (link).

Baietii pierduti. In timp ce majoritatea tinerilor urmeaza scoala, isi gasesc o slujba si eventual intemeiaza o familie, exista indicii ca tot mai multi tineri baieti abandoneaza scoala, nu isi cauta de lucru, stau cu orele la calculator si chiar traiesc impreuna cu parintii. Exista psihologi care afirma ca aceasta este o epidemie in statele dezvoltate din occident, unde copiii merg la scoala incepand de la varsta de 5 ani, o scoala pe care baietii o gasesc plictisitoare si restrictiva in raport cu ceea ce au ei tendinta sa faca. In comparatie cu scoala din occident, in Finlanda instruirea scolara formala incepe la varsta de 11 ani, dupa ce creierul baietilor este pregatit pentru asimilarea cunostintelor scolare (link).


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: