Publicat de: damianion | iunie 29, 2011

Mitropolitul de pe Litoralul Muntenegru este chemat în faţa judecăţii. Acesta este învinuit de incitare la ură, el a rostit un blestem la adresa conducerii Muntenegrului

 Mitropolitul de pe Litoralul Muntenegru (Radovici) este chemat în faţa judecăţii. Acesta este învinuit de incitare la ură, el a rostit un blestem la adresa conducerii Muntenegrului, comunică portalul Credo.ru.

Episcopul recent a participat la o dispută cu membrii guvernului, care planifică demolarea bisericii de pe vârful unui munte, în cadrul căreia a rostit următoarele cuvinte: „Cine va distruge biserica, să fie distrus de Dumnezeu, el şi toţi urmaşii lui”.

Reprezentanţii Procuraturii presupun că aceste cuvinte au „înţepat” populaţia Muntenegrului. Audierile au fost amânate pentru 23 iulie, din motiv că Mitropolitul a cerut schimbarea judecătorului. Dacă ierarhul sârb va fi găsit vinovat, riscă o amendă.

Episcopul este conducătorul bisericii din Amfilohia, care este parte componentă a Bisericii Ortodoxe Sârbe. În Muntenegru trăiește un număr considerabil de sârbi.

Traducere de Iulia Belev


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: