Publicat de: damianion | iunie 28, 2011

Germania, îngrijorată de retragerea soldaţilor americani din Afganistan

Autor Elena Pătrăţeanu

Guvernul de la Berlin este îngrijorat de planul SUA privind retragerea soldaţilor din Afganistan, anunţat săptămâna trecută de preşedintele Barack Obama, deoarece trupele militare germane poziţionate in nordul ţării depind de prezenţa elicopterelor americane, scrie publicaţia Spiegel. Liderii de la Berlin cred că o reducere a numărului acestora i-ar putea pune în pericol pe soldaţii germani.

Deşi ambele ţări au 5.000 de soldaţi staţionaţi în partea de nord a ţării, forţele militare germane nu dispun de suficiente elicoptere care ar putea face faţă, în eventualitatea retragerii echipamentului american, necesităţilor soldaţilor de la sol, cum ar fi recuperarea răniţilor.  

Conform unor surse apropiate publicaţiei „Der Spiegel”, cancelarul Angela Merkel încearcă să asigure securitatea soldaţilor germani şi americani care vor rămâne după retragerea anunţată de Washington, dar are nevoie de informaţii concrete de la administraţia SUA în ceea ce priveşte impactul reducerii efectivelor asupra provinciilor din nord. Preşedintele Obama a declarat că prezenţa SUA în regiune va rămâne stabilă până la sfârştiul acestui an.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: