Publicat de: damianion | iunie 27, 2011

Episcopul catolic din Mexic, Raul Vera pledează pentru căsătoriile homosexualilor şi legiferarea acestora cu statutul de „căsătorit”

Episcopul catolic din Mexic, Raul Vera pledează pentru căsătoriile homosexualilor şi legiferarea acestora cu statutul de „căsătorit”. De asemenea, episcopul susţine dreptul sodomiţilor de a înfia copii, scrie aciprensa.ro cu referire la „Vanguriadia”.

Chiar dacă acţionează împotriva învăţăturii Bisericii Catolice în ceea ce priveşte homosexualii, episcopul Raul Vera sprijină deschis mişcarea grupului sodomit „San Elredo”, coordonatorul căruia este Noe Rios, care se bucură de o influență sporită în faţa episcopului. Noe Rios le cere autorităţilor şi guvernului statului Coahuila să modifice legea. Acesta vrea schimbarea statutului juridic al homosexualilor şi permisiunea de a înfia copii.

Amintim că la momentul actual, în Mexic, căsătoriile homosexualilor sunt înregistrate doar în regiunea Mexico. Cu toate acestea, conform hotărârii Curţii Supreme, emisă anul trecut, căsătoriile trebuie recunoscute în toată ţara. În statul Coahuila la moment sunt legalizate căsătoriile de acelaşi sex şi relaţiile partenerilor care nu sunt căsătoriţi. Partenerii necăsătoriţi au mai puţine drepturi legale, comparativ cu perechile de acelaşi sex înregistrate. De asemenea, acestea nu pot înfia copii.

Traducere de Iulia Belev


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: