Publicat de: damianion | iunie 27, 2011

Crize providențiale

Crize providențiale

de Daniel Branzei

Crize, crize, crize! Toată lumea vorbește despre crize. Chiar și creștinii au ajuns cuprinși de un fel de deznadejde epidemică. Ce-i de făcut sau mai bine spus ce-i de zis?

Vă supun atenției o întamplare. Tocmai mă întorsesem dintr-o călătorie în Israel și familia Wurmbrand m-a chemat să le povestesc cum a fost. Le-am spus că am rămas surprins de dezordinea din politica evreilor și de cearta lor continuă din parlament și presă. „Sunt convins că evreii n-au nevoie de dușmani ca s-o ducă rău. Chiar dacă nu i-ar deranja nimeni, ei tot s-ar certa între ei. Unde sunt doi evrei sunt trei sau patru păreri!“

Sora Bintea a zâmbit și mi-a explicat apoi răbdătoare: „Vezi tu, Daniel, așa trebuie să fie. Totul face parte dintr-un plan pe care nici ei nu-l înțeleg. Israelul nu este o națiune ca oricare alta. Ei nu se pot descurca fără Dumnezeul lor. Nu-i lasă El. Țara lui Israel este acum ca un stup căruia îi lipsește matca. Tu ști cum este asta … este un stup nebun, năuc, care nu-și găsește locul și nu are liniște. Evreii nici nu știu de ce se întâmplă așa. Nici altădată n-au știut. Este scris că atunci când s-au întors din Babilon zideau cetatea și plângeau. N-a fost ușor și nici ei nu știau că motivul mare pentru care fuseseră aduși înapoi nu era confortul lor, ci pentru că trebuiau să fie în Israel când va veni Mesia. La fel este și acum. Ei nu înțeleg de ce au atâtea necazuri în locul acela, dar Dumnezeu i-a adus iar înapoi ca să fie acasă când va veni din nou Mesia. Mulți dintre ei nu știu lucrul acesta. Israelul nu-și va găsi pacea și liniștea decât la picioarele lui Mesia, când Isus Christos va domni peste ei.“

Mă gândesc să extrapolăm această realitate la întreg pământul. Criza mondială face și ea parte dintr-un plan mai mare: planul lui Dumnezeu cu lumea. Crizele sunt necesare ca parte din marea demonstrație pe care o face Dumnezeu cu lumea. Nu vom putea să fim fericiți și liniștiți fără Dumnezeu, sub domnia „domnului veacului acesta“. Din cauza lui Satan, lumea „zace“. Îngerii și toate făpturile trebuie să vadă că Satan și principiile lui nu duc la pace , prosperitate și liniște.

„Cînd vor zice: ,,Pace şi linişte!“ atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare“ (1 Tesal. 5:3).

Crizele vor merge din rău în mai rău. Vor începe „durerile nașterii“ cum le numește Domnul Isus, din ce în ce mai mari și mai apropiate unele de altele.

Cine se va naște din aceste dureri? Isus Christos la cea de a doua venire a Lui! Numai prezența Lui va pune capăt crizelor. Până atunci, ele fac parte din planul divin pentru umanitate. Ele și … „spinii și pălămida, și suferința și sudoarea feței“. Ele și „durerile nașterii“, împreună cu toate durerile celelalte.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: