Publicat de: damianion | iunie 22, 2011

Legalizarea prostituţiei a fost respinsă

Camera Deputaţilor a respins marţi propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană.

Camera Deputaţilor a fost cameră decizională.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cu 225 de voturi „împotrivă”, 30 de voturi „pentru” şi 28 de abţineri, propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană.

Senatorii au respins, ieri, legalizarea prostituţiei, proiect iniţiat de deputatul PDL Silviu Prigoană, dar au recunoscut că fenomenul necesită să fie reglementat în România. În timp ce Biserica Ortodoxă susţine că o asemenea lege „ar putea încuraja destrăbălarea şi desfrâul”, senatorii admit că „fenomenul nu poate fi ignorat”, dar că aceasta nu echivalează cu o legalizare a lui.

Raportul Comisiei juridice a Senatului a respins, marţi, proiectul lui Prigoană. Prin această iniţiativă legislativă, se cerea posibilitatea exercitării activităţilor sexuale, introducerea în nomenclatorul ocupaţiilor a practicii prostituţiei, autorizarea locurilor în care se pot desfăşura serviciile, întocmirea evidenţei prestatorilor, precum şi stipularea normelor de igienă şi de autorizare.

Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), a adus în discuţie şi poziţia Bisericii Ortodoxe Române (BOR), potrivit căreia o astfel de lege „ar putea încuraja destrăbălarea şi desfrâul”, în condiţiile în care proiectul cerea ca vârsta minimă pentru practicarea prostituţie să fie de 16 ani.

www.adevarul.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: