Publicat de: damianion | iunie 22, 2011

Accident de autocar în Ungaria: cinci români morţi

 Un autocar al companiei Atlassib, care se îndrepta spre Spania cu 38 de pasageri, a lovit frontal ieri-dimineaţă un camion plin cu var, în apropierea graniţei maghiare cu Slovenia.

Citiţi şi:

Cinci români morţi în teribilul accident din Ungaria. Un supravieţuitor: „Şoferul camionului ne-a făcut cu farurile, dar degeaba”

Din primele cercetări reiese că şoferul autocarului a adormit la volan, a intrat pe contrasens unde s-a lovit de o autoutilitară. Accidentul a avut loc la cinci kilometri de graniţa Ungariei cu Slovenia, pe Autostrada M70. Au murit pe loc doi dintre şoferii autocarului şi doi pasageri români, dar şi şoferul camionului. O altă persoană din autocar a murit la spital. 27 de persoane au fost transportate cu ambulanţele la unitatea medicală din Nagykanizsa, însă una dintre ele n-a mai putut fi salvată.

Ioan Tent a urcat în autocar la Arad şi trebuia să ajungă la Valencia. „Pentru că vorbesc limba maghiară am ajutat cu traducerile. Autocarul a avut trei şoferi care au condus cu schimbul. Cel mai probabil, şoferul a adormit la volan şi a ajuns pe contrasens. Şoferul camionului a făcut semene cu farurile, dar nu s-a mai putut evita accidentul”, a declarat Ioan Tent. Acesta alături de alţi zece români au fost duşi într-o tabără din localitatea Csornyefold. Tent a mai spus că autorităţile maghiare le-au oferit ceai, cafea şi fursecuri, în timp ce poliţiştii au discutat cu pasagerii care au scăpat teferi.

Pasagerii le-au declarat jurnaliştilor maghiari că se îndreptau spre Spania, acolo unde lucrează. Ion Bencze, reprezentantul Ambasadei Române la Budapesta, a vizitat răniţii la spitalul din Nagykanizsa şi a discutat cu medicii maghiari care au grijă de ei. Conducerea Atlassib a trimis un alt autocar care să preia pasagerii şi să-i conducă la destinaţie. 

www.adevarul.ro


Responses

  1. ATALSSIB AR TREBUI SA PLATEASCA DESPAGUBIRI SI SA ISI CEARA SCUZE,PUTIN SPUS PENTRU TRAGEDIE!UNDE E SOFERUL AUTOCARULUI?

  2. CONDOLEANTE FAMILIIOR CELOR DECEDATI!DUMNEZEU SA II IERTE PE CEI VINOVATI SI SA II ODIHNEASCA PE CEI DECEDATI!

    • Ma alatur mesajului scris de dumneavoastra.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: