Publicat de: damianion | iunie 18, 2011

Ungaria fierbe: proteste din cauza masurilor de austeritate

Aproximativ 10.000 de manifestanti, intre care politisti si pompieri, au defilat joi, in centrul Budapestei, pentru a protesta fata de masurile de austeritate adoptate de Guvernul conservator al lui Viktor Orban. Marsul a fost organizat de principalele sindicate din tara, informeaza Mediafax.

” Vrem sa protestam fata de un plan (de austeriate) care face mai dificila viata angajatilor (bugetari) si reduce salariile „, a declarat Janos Borsik, liderul Aliantei Sindicatelor Autonome.

Sindicatele critica in special modificarile prevederilor privind pensionarea anticipata si obtinerea indemnizatiei de somaj, masuri hotarate fara consultari, potrivit acestora.

Centralele sindicale dezmint ca au avut loc negocieri cu Guvernul, a subliniat Borsik.

Numerosi manifestanti erau deghizati in clovni, dupa ce Viktor Orban i-a sfatuit pe politisti si pe pompieri sa se consulte cu „secretarul de stat pentru afaceri clovnesti” in privinta revendicarilor vizand mentinerea posibilitatii de pensionare anticipata.

Sindicatele manifesteaza din aprilie impotriva planurilor guvernamentale, fara sa reuseasca sa-l convinga pe Orban sa dea inapoi, acesta dispunand de o majoritate de doua treimi in Parlament.

Cabinetul sau a introdus, in martie, un plan de austeritate care reduce cheltuielile publice si a primit, recent, incurajari din partea Fondului Monter International (FMI). Fondul recomanda, totusi, aplicarea altor reduceri, prin suprimarea, spre exemplu, de locuri de munca in administratie. 

http://www.bloombiz.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: