Publicat de: damianion | iunie 18, 2011

Mancarea se scumpeste cu 30% in 10 ani

Preturile alimentelor la nivel mondial vor creste in medie cu pana la 30% in urmatorul deceniu, intrucat productia de cereale nu va tine pasul cu avansul cererii, potrivit datelor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), citate de Wall Street Journal. 

Volatilitatea preturilor, care a afectat pietele agricole in ultimii ani, va deveni ceva obisnuit, din cauza productiei mai reduse, a afirmat OCDE intr-un raport comun cu Organizatia pentru Alimente si Agricultura a ONU.

Schimbarile climatice, care vor cauza o variatie anuala mai mare a recoltelor, si declinul rezervelor la nivel mondial vor face tot mai dificila asigurarea alimentelor pentru pentru circa un miliard de persoane la nivel mondial.

„Cresterea lenta a cantitatii disponibile fata de cererea ridicata subliniaza proiectia unor preturi mari si mai volatile pentru produsele agricole”, se arata in raport.

Costul carnii de pasare urmeaza sa creasca cu 30%, iar cel al carnii de porc cu 20%, din cauza consumului mai mare din statele emergente.

Preturile cerealelor vor deveni mai scumpe din acest motiv, cu circa o cincime, din acelasi motiv, estimeaza OCDE. Cresterea productiei mondiale va incetini la 1,7% pe an, de la 2,6% in ultimul deceniu, ca urmare a stagnarii in statele dezvoltate.

http://www.bloombiz.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: