Publicat de: damianion | iunie 14, 2011

Medicii creştini au prezentat „cazuri miraculoase”

Sute de medici din mai multe ţări ale lumii s-au adunat la Brisbane, în Australia, pentru a discuta despre implicarea lui Dumnezeu în viaţa bolnavilor şi despre posibilitatea minunilor. Au fost prezentate cazuri pentru care medicii nu au explicaţii ştiinţifice.

Conferinţa Medicilor Creştini, Brisbane

Ediţia a VIII-a a Conferinţei Internaţionale a Medicilor Creştini, cu titlul „Spiritualitate şi Medicină”, s-a desfăşurat în zilele de 11 şi 12 iunie, la Brisbane, informează christiantelegraph.com.

Mesajul de bun venit a fost rostit de Jaerock Lee, fondatorul organizaţiei World Christian Doctors Network (WCDN), care a atras atenţia că oamenii de azi nu mai sunt dispuşi să creadă în Dumnezeu doar pentru simplul fapt că li se predică Evanghelia. Lee a subliniat că implicarea lui Dumnezeu în viaţa celor bolnavi este una dintre modalităţile prin care El le atrage atenţia oamenilor.

Participanţii au prezentat o serie de cazuri considerate „miraculoase”. Dr. Sean George, din vestul Australiei, a vorbit despre un caz de stop cardiac pe care l-a numit o „posibilă înviere din morţi”. „Când medicina nu poate să explice ceva, specialiştii în medicină îi dau un nume acelui lucru. Aşa se face că acest caz a fost numit «Fenomenul Lazăr»”, a declarat dr. Sean George care a povestit cazul unui pacient în vârstă de 39 de ani. Acesta s-a prezentat la medic în data de 24 octombrie 2008, acuzând dureri în piept. În scurt timp, pacientul a rămas fără puls şi nu a mai respirat. Medicii au încercat restabilirea ritmului cardiac cu ajutorul unui defibrilator, însă pacientul a rămas inconştient, lipsit de semne vitale. După cca. 50 de minute, soţia bărbatului a intrat, l-a apucat de mână şi s-a rugat: „Doamne! Are doar 39 de ani. Eu am doar 38, iar băiatul nostru este în vârstă de 10 ani. Am nevoie de o minune.” Când femeia a deschis ochii, inima bărbatului a dat, spre stupefacţia personalului medical, primele semne de viaţă.

Dr. Sean George le-a mărturisit apoi participanţilor la conferinţă că el este pacientul al cărui caz l-a relatat. Acesta a fost doar unul dintre cazurile prezentate. Cazuri în care ştiinţa medicală nu a putut să explice ce anume s-a întâmplat, limitându-se doar la simpla constatare a datelor, au fost prezentate de dr. Brian Yeo din Coreea de Sud, dr. Ksenia Emelianova din Rusia, dr. Arthur Ferdinand din Indonezia, dr. Felicidad Felicilda din Congo, dr. Joonsung Kim din Coreea de Sud.

„Îmi vine greu să cred ceea ce am auzit aici”, a declarat unul dintre participanţi. „Fiecare caz este absolut unic şi extrem de dramatic. De fapt, fiecare dintre aceste cazuri ar putea să fie folosite ca scenarii pentru filmele de la Hollywood sau ca material pentru cărţi.”

Primele 7 conferinţe organizate de WCDN s-au desfăşurat în Coreea de Sud, India, Filipine, SUA, Norvegia, Ucraina şi Italia. Următoarea conferinţă se va desfăşura în Kenia, în 2012.

„WCDN doreşte să îi motiveze pe medicii creştini să se gândească la dragostea lui Iisus Christos şi să devină martori ai Lui în cadrul activităţii lor profesionale”, a declarat un purtător de cuvânt al WCDN, conform breakingchristiannews.com.

Un studiu realizat de HCD Research a relevat că 3 sferturi dintre medicii americani cred în minuni. Unii dintre aceştia au recunoscut că îşi încurajează pacienţii să se roage fie pentru că sunt convinşi că rugăciunea îi va motiva la nivel psihologic, fie pentru că au convingerea că Dumnezeu poate să intervină în mod real pentru vindecarea pacientului.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: