Publicat de: damianion | iunie 14, 2011

Masina viitorului: Autoturismul care poate sa mearga pe nisip si apa

Autovehicul, care poate atinge o viteza de 100 de km pe ora, functioneaza cu o perna de aer si se poate deplasa fara probleme pe suprafete diferite.

Designerul Zhang Yuhan, o tanara in varsta de 21 de ani, a creat uimitoarea masina, numita Volkswagen Aqua, pentru un concurs sponsorizat de producatorul auto german, informeaza Daily Mail.

 Vehiculul are o forma eleganta de masina sport, cuprinde patru turbine de mare putere si perne de aer pentru a se ridica de la sol. Un parbriz se intinde deasupra scaunelor pentru ca pasagerii sa aiba o vedere panoramica drumului. Intrarea si iesirea din autoturism se face prin partea din spate a masinii.

Functionarea masinii se bazeaza pe o tehnologie care este disponibila in prezent, Volkswagen Aqua folosind combustibil pe baza de hidrogen pentru motoare, fara a avea emisii de carbon. 

Un motor umfla perna de aer care ridica vehiculul deasupra solului, iar cele doua turbine laterale controleaza directia masinii.

„Nu exista o forma de transport mai buna decat vehiculul pe perna de aer, deoarece poate circula la fel de bine pe orice suprafata, pamant, gheata, apa”, a declarat tanara Yuhan, potrivit MEDIAFAX.

Zhang Yuhan, care a absolvit designul industrial in China, a adaugat: „Sper ca Volkswagen Aqua sa devina o supermasina accesibila, la dispozitia publicului larg”. 

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: