Publicat de: damianion | iunie 14, 2011

Avion disparut in zbor, intre Deva si Alba

Avion disparut in zbor, intre Deva si Alba

flightdesign.com

Avionul de mici dimensiuni pilotat de un om de afaceri si disparut luni seara in timpul unui zbor intre Deva si Alba Iulia nu a fost gasit, desi echipe de politisti si jandarmi l-au cautat aproape toata noaptea de luni spre marti, anchetatorii luand in calcul si ipoteza unei sinucideri in acest caz.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, Luminita Prodan, a declarat marti corespondentului MEDIAFAX ca oamenii legii nu au reusit sa gaseasca avionul de mici dimensiuni disparut si nici persoana care se presupune ca a imprumutat aparatul de zbor.

Prodan a spus ca mai multe echipe de politisti si jandarmi au cautat avionul in jurul localitatii Sibot, unde se afla amenajat un mic aerodrom si unde aparatul ar fi fost vazut ultima data luni seara.

 Surse din cadrul anchetei au declarat, marti, ca oamenii legii iau in calcul si ipoteza unei sinucideri in acest caz deoarece omul de afaceri din Deva care a imprumutat avionul disparut ar fi lasat iubitei sale un masaj pe internet care poate fi interpretat ca un bilet de adio. Biletul este in limba germana, iar continutul acestuia este analizat de anchetatori, scrie MEDIAFAX.

 La randul sau, proprietarul avionului, omul de afaceri din Alba Iulia Mircea Chira, a spus ca avionul disparut este unul dintre cele mai sigure aparate de zbor ultrausoare si avea ca dotare suplimentara de siguranta o parasuta balistica exterioara care putea cobori in siguranta aparatul pe sol in cazul unei defectiuni. Chira a explicat ca aparatul este extrem de sigur si are o autonomie de zbor de aproximativ 2.000 de kilometri cu un plin de combustibil, iar fara motor poate plana chiar si cateva sute de kilometri.

 El a mai precizat ca la bordul avionului exista o aparatura care permite emiterea unor semnale care pot fi identificate pe radar la distante de cativa kilometri, insa nici acest lucru nu a fost de folos pana acum pentru gasirea aparatului de zbor.
Chira a spus ca pretul unui avion nou de tipul celui disparut, CT Flight Design de productie germana, cu doua locuri, este de aproximativ 100.000 de euro, iar avionul sau, fiind folosit, este evaluat acum la circa 50.000 – 60.000 de euro.

El a precizat ca aparatul trecuse recent printr-o revizie tehnica si primise o noua autorizatie de zbor.

  • Avionul de mici dimensiuni se afla in proprietatea omului de afaceri din Alba Iulia Mircea Chira si era dat in comodat unui pilot care, la randul sau, l-a imprumutat unui om de afaceri din Deva, pentru un zbor de agrement intre Deva si localitatea Sibot, din apropierea municipiului Alba Iulia, unde exista o mica pista de aterizare si decolare pentru avioane usoare.
  • Proprietarul avionului, Mircea Chira, declara ca luni, in jurul orei 20.00, pilotul care avea in grija avionul l-a anuntat ca nu mai are nicio informatie despre aparatul de zbor si despre omul de afaceri caruia i l-a imprumutat. El mai mentiona ca despre omul de afaceri care a imprumutat avionul nu se mai stie nimic din jurul orei 17.30, cand ar fi ajuns la Sibot si a plecat inapoi spre Deva. 

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: