Publicat de: damianion | iunie 7, 2011

O zi de post și rugăciune pentru crizele Americii

Guvernatorul statului american Texas crede că rugăciunea este singura cale de rezolvare a problemelor Americii. Ca atare el a cerut tuturor guvernatorilor americani și liderilor creștini să i se alăture într-o zi de post și rugăciune pentru țară, în această vară.

prayerforusa300x192Potențial candidat la președinția SUA, Rick Perry i-a invitat pe toți guvernatorii și liderii creștini să se adune cu ocazia unei zile de rugăciune pentru America pe data de 6 august. Evenimentul este intitulat „Răspunsul” iar organizatorii îl justifică afirmând că „America este în mijlocul unei crize istorice”: „La momentul acesta America este în criză: am fost asaltați de criza financiară, de terorism, de o multitudine de dezastre naturale. Ca popor trebuie să ne adunăm și să-i cerem lui Iisus să ne călăuzează prin aceste încercări fără precedent și să-i mulțumim pentru binecuvântările libertății de care ne bucurăm din plin.”

Ziua de Rugăciune pentru problemele Americii se va baza pe capitolul 2 al cărții biblice Ioel. „Există speranță pentru America. Este în ceruri și o vom descoperi pe genunchi”, mai spune guvernatorul insistând că un astfel de „moment istoric cere un răspuns istoric.” Pe site-ul său, Perry face o trecere în revistă a ocaziilor în care fondatorii Americii și numeroși președinți, în momentele de cumpănă ale țării, au apelat la rugăciune.

rickperryresponseAnunțul guvernatorului vine într-o perioadă în care Perry cochetează cu candidatura la președinția Americii. El este un reprezentant al aripii conservatoare din tabăra republicanilor. Invitația sa a fost adresată tuturor celorlalți guvernatori și promovată ca o ocazie de post și rugăciune, nedenominațională și apolitică. Ocazia este deschisă tuturor participanților, pe bază de înregistrare, și va avea loc pe 6 august 2011 la Reliant Stadium din Houston. La inițiativa din august Perry va avea alături pe Don Wildmon, președintele American Family Association iar evenimentul va fi găzduit de International House of Prayer.

Între cei care au anunțat deja că nu vor veni este guvernatorul statului Michigan, deși republican, motivând o agendă încărcată. În schimb Secular Coalition for America a cerut guvernatorilor să nu participe la acest eveniment. „Ultimul lucru pe care ar trebui să-l facă oficialii noștri în timp de încercări la nivel național este acela de a promova un eveniment religios care divizează și care nu propune nicio soluție reală la problemele din lumea reală ale țării”, spune Sean Faircloth, directorul executiv al organizației de lobby pentru secularism și nonteism. „Îndemnăm pe toți oficialii aleși să respingă invitația guvernatorului Perry de a participa la acest eveniment care reprezintă o platformă creștină explicită pentru o conducere teocratică ce nu va reuși să ofere nicio soluție concretă la problemele țării.”

Perry a apelat la rugăciune de mai multe ori în timpul mandatului său, probabil cea mai cunoscută intervenție de acest fel fiind cele 3 zile de post și rugăciune în timpul secetei din aprilie, care s-a soldat cu incendii devastatoare. Cea mai recentă a avut loc săptămâna trecută, când un tribunal a dat o lege prin care rugăciunea ca mulțumire a fost interzisă la ceremoniile de absolvire a studiilor. În urma înaintării unui apel, guvernatorul a emis un ordin prin care a oferit dreptul absolvenților de a se ruga, ca mulțumire pentru terminarea studiilor, până la finalizarea procesului.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: