Publicat de: damianion | iunie 7, 2011

La prima vizită în Croaţia, Papa a criticat concubinajul

Cuplurile ar trebui să se căsătorească şi să aibă copii, în loc să trăiască în concubinaj, a declarat Papa Benedict al XVI-lea. Suveranul pontif a vizitat Croaţia şi a tras un semnal de alarmă cu privire la „dezintegrarea” vieţii de familie în ţările europene.

Papa Benedict al XVI-lea

Benedict al XVI-lea a vorbit unui public de peste 400.000 de persoane adunate pe un hipodrom din capitala Zagreb, cu ocazia Zilei Naţionale a Familiei. Au participat la eveniment credincioşi catolici din întreaga Croaţie, dar şi din ţările vecine, informează AP.

Liderul catolic a vorbit despre importanţa valorilor creştine tradiţionale şi a menţionat în primul rând lupta împotriva avortului. De asemenea, a subliniat importanţa ajustării legislaţiei astfel încât aceasta să încurajeze procrearea, creşterea şi educarea copiilor.

Adresându-se tinerilor, Papa i-a încurajat să reziste „mentalităţii seculare care propune concubinajul ca o pregătire sau chiar ca un substitut pentru căsătorie”.

„Nu vă temeţi să vă luaţi un angajament faţă de o altă persoană!”, a spus Benedict al XVI-lea.

Vizita lui Benedict al XVI-lea în Croaţia a fost prima sa vizită în calitate de Papă în această ţară. Predecesorul său, Papa Ioan Paul al II-lea, a vizitat Croaţia de 3 ori.

Populaţia Croaţiei este catolică în proporţie de 90%. Totuşi, în ciuda acestui fapt, avortul este permis în Croaţia, prin legislaţie, în primele 10 săptămâni de la data concepţiei. În cazuri speciale, se poate avorta chiar şi după cele 10 săptămâni, cu aprobarea unei comisii speciale. De o serie de drepturi legale se bucură şi cuplurile de acelaşi sex. Acestea nu au dreptul să se căsătorească şi nu au dreptul să adopte copii. În schimb, se bucură de o serie de drepturi financiare dacă au cel puţin 3 ani de când locuiesc împreună.

Mesajul pro-viaţă şi pro-familie al lui Benedict al XVI-lea a fost reiterat şi de oficialii catolici croaţi. Monseniorul Valter Zulpan a notat că ţările Europei favorizează „anumite tipuri de coabitare care nu îşi au nici un fel de temelie în cultura europeană”. „Dorim ca pruncii noştri să îşi numească părinţii «mamă» şi «tată», pentru că acestea sunt numele lor naturale. Copiii au dreptul să afirme public că un «tată» şi o «mamă» le-au dat viaţă”, a declarat Zulpan.

Papa Benedict al XVI-lea a condus, sâmbătă, o rugăciune publică într-o piaţă din Zagreb, eveniment la care au participat 25.000 de tineri croaţi. În timpul vizitei sale, suveranul pontif l-a întâlnit pe preşedintele Croaţiei, Ivo Josipovic, dar şi o serie de înalţi demnitari, academicieni, diplomaţi şi oameni de cultură croaţi, notează BBC.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: