Publicat de: damianion | iunie 7, 2011

Cum sa nu te vinzi singur, odata cu smartphone-ul

Multi dintre userii de smartphone care decid sa renunte la telefon nu acorda mare atentie faptului ca ar putea sa-si dea, la pachet, si informatiile personale.

Noul proprietar ar putea accesa toate e-mail-urile, SMS-urile si alte informatii de ordin personal, in scopuri nu foarte oneste.

Pentru a te asigura ca smartphone-ul tau este „curat”, trebuie sa iei cateva masuri minime de siguranta. Iata ce propun cei de la Lifehacker.com.

Golirea iPhone-ului

Este un proces foarte simplu si eficient. Trebuie sa intri in meniul de setari, la sectiunea „General” si sa dai scroll pana la sfarsitul meniului.

Acolo vei gasi butonul de „Reset”. Dupa ce l-ai apasat, selecteaza „Erase All Content and Settings”.

Astfel, vei sterge toate fisierele media, setari si alte informatii in afara de cele cu care a venit smartphone-ul din fabrica.

O alta optiune ar fi folosirea programului iTunes care are un buton de „Restore”, pentru a-l readuce la setarile din fabrica.

De altfel, aceasta este singura optiune, in caz ca iPhone-ul este „spart”.

Stergerea Android-ului

Si in cazul telefoanelor cu sistemul de operare de la Google, golirea este simpla, insa necesita apasarea mai multor butoane.

Spre deosebire de iPhone, smartphone-urile cu Android au mai multe posibilitati de stocare a informatiilor.

Pe memoria interna stau de obicei aplicatiile. Pe cardul SD, se stocheaza muzica, pozele si cateva din setarile aplicatiilor.

Unele telefoane, asa cum este cazul Droid Incredible, au pana si al doilea SD.

Daca vrei sa vinzi telefonul cu tot cu cardul de memorie, cel mai bine este sa-l inlocuiesti cu unul nou si sa-l pastrezi pe cel vechi, devreme ce formatarea lui nu asigura stergerea completa de informatii fara sa suprascrii cu alte date.

Pentru a sterge memoria, trebuie sa intri la Settings – SD & Phone Storage. Prima oara, tebuie sa demontezi cardul SD. Dupa aceea, ti se permite sa-l formatezi.

Din nou, pentru a fi sigur ca ai sters toate informatiile corect, trebuie sa pui alte informatii, de preferinta un fisier video mare. Dupa aceea, reformateaza-l.

In final, intoarce-te la Settings si selecteaza „Factory Data Reset”, pentru a restabili optiunile din fabrica.

Articol de Andrei Ciltaru

http://www.bloombiz.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: