Publicat de: damianion | iunie 1, 2011

Cine plateste taxa auto: Vanzatorul sau cumparatorul?

Cine plateste taxa auto: Vanzatorul sau cumparatorul?

Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) afirma, intr-un comunicat de presa de miercuri, ca taxa auto va fi platita de cumparator, nu de vanzator, asa cum spusese ministrul Laszlo Borbely, atunci cand a fost intrebat de presa cine anume va plati taxa in viitoarea ei forma.

„Referitor la declaratia ministrului Mediului si Padurilor care a aparut in presa privind faptul ca taxa de prima inmatriculare ar putea fi platita «la toate masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, pentru care nu s-a facut acest lucru, plata urmand a se face de catre vanzatorul autovehiculului», precizam ca aceasta declaratie a fost preluata si interpretata eronat.

Raspunzand unei intrebari, ministrul Mediului si Padurilor a declarat ca taxa se plateste si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, in momentul in care acestea sunt vandute.

Precizam ca taxa auto trebuie platita de catre cumparator, asa cum prevede OUG 50 din 2008, modificata in decembrie 2010
„, se arata intr-un comunicat de marti dupa-amiaza dat de MMP, citat de MEDIAFAX.

Ministrul Laszlo Borbely a refuzat sa dea detalii suplimentare referitoare la viitoarea forma a taxei de prima inmatriculare, precizand ca acestea vor fi furnizate dupa sedinta de Guvern de miercuri, in care va fi luata o decizie finala pe acest subiect.

Liderii coalitiei au mandatat, luni, Guvernul sa impuna plata taxei auto la prima vanzare a masinilor inmatriculate in tara inainte de intrarea in vigoare a acesteia, cuantumul cu care va fi redusa taxa urmand sa fie decis de Executiv, au declarat agentiei MEDIAFAX surse participante la sedinta coalitiei.

Contactat de MEDIAFAX, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a aratat la randul sau ca introducerea taxei auto si pentru masinile intrate in tara inainte de intrarea in vigoare a acesteia a fost discutata si agreata, luni dimineata, de liderii coalitiei.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: