Publicat de: damianion | mai 17, 2011

Piedici in partasia cu Dumnezeu

Piedici in partasia cu Dumnezeu

1. Superficialitatea

“Superficialitatea este blestemul veacului acestuia. Doctrina satisfactiei instante este o problema spirituala fundamentala. Nevoia pregnanta actuala nu este pentru un numar mai mare de oameni inteligenti, sau dotati, ci pentru oameni profunzi.”  Richard Foster

O alta parte a cazut pe locuri stâncoase, unde n-avea pamânt mult: a rasarit îndata pentru ca n-a gasit un pamânt adânc. Dar când a rasarit soarele , s-a palit; si pentru ca n-avea radacini, s-a uscat. Matei 13:5-6

 APROFUNDEAZA

Investeste timp sa patrunzi mai adânc în relatia ta cu Dumnezeu. Adevarurile profunde, ca niste comori nepretuite, se gasesc la adâncimi la care majoritatea oamenilor nu ajung fiindca nu-si acorda timp sa caute.

O, adâncul bogatiei, întelepciunii si stiin_ei lui Dumnezeu! Cât de nepatrunse sunt judecatile Lui si cât de neîntelese sunt caile Lui! Romani 11:33

 

2. Esuarea în a stabili prioritati

Conducatorii gasesc adesea ca “tirania urgentelor” îi fac sa se simta prea solicitati, sa-si piarda rabdarea, adesea nemultumiti si ce-i mai rau, goi.

De ce-Mi ziceti:”Doamne, Doamne si nu faceti ce spun Eu? Luca 6:46

 ÎNSETATI DUPA DUMNEZEU

Intimitatea cu Dumnezeu trebuie sa fie la fel de necesara ca aerul pe care îl respiram sau ca apa pe care o bem. Psalmistul scrie asa: Cum doreste un cerb izvoarele de apa, asa te doreste sufetul meu, Dumnezeule! Sufletul meu înseteaza dupa Dumnezeu, dupa Dumnezeul cel viu; când ma voi duce si ma voi arata înaintea lui Dumnezeu? (Psalmul 42:1-2)

Nivelul tau de cunoastere a lui Dumnezeu este superficial sau profound?

 

3. Concentrarea asupra informatiei în loc de intimitate

Cineva poate stii foarte mult despre Dumnezeu si sfintenie fara a-L cunoaste pe El? Cineva poate stii foarte mult despre sfintenie fara a avea cunostinta lui Dumnezeu?

Care învata întotdeauna si nu pot ajunge la deplina cunostinta a adevarului.(2 Timotei 3:7)

 PRACTICA DISCIPLINELE SPIRITUALE

Practicarea disciplinelor spirituale ne va apropia de Dumnezeu pentru ca se concentreaza asupra lui Dumnezeu nu asupra cunostintelor despre Dumnezeu.

Ma port aspru cu trupul meu, si-l tin în stapânire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu însumi sa fiu lepadat. (1 Corinteni 9:27)

“Cele mai serioase probleme ale veacului acestuia nu sunt de ordin tehnologic; nici macar economice sau politice. Ci morale si spirituale, si daca nu progresam în aceste domenii, s-ar putea sa nici nu supravietuim.” D. Elton Trueblood


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: