Publicat de: damianion | mai 13, 2011

Bartolomeu I: pacea ține de alegere

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I salută iniţiativa Consiliului Mondial al Bisericilor de a convoca o Convenţie Internaţională Ecumenică pentru Pace (CIEP), în Jamaica, între 17 şi 25 mai.

patriarhul BartolomeuÎntr-o scrisoare enciclică, patriarhul Bartolomeu scrie că primește „cu mare bucurie” această inițiativă, considerând-o „o concluzie potrivită” pentru programul interreligios global „Deceniul de Eradicare a Violenței”. Patriarhul spune că CIEP este totodată o oportunitate de a inspira și de a crea noi rețele pentru promovarea păcii.

„Dreptatea și pacea sunt teme centrale ale Scripturii,” scrie patriarhul, subliniid că „pacea pornește întotdeauna (…) din inimă” și că odată ce se găsește acolo ea „se va manifesta în fiecare aspect al vieții și al lumii tale.” Pacea e o chestiune care ține de individ, dar este și o alegere instituțională, mai scrie patriarhul. „Stă în puterea noastră să rănim lumea, sau să contribuim la vindecarea ei,” conchide liderul ecumenic.

Aproximativ 1.000 de participanți din toate colțurile lumii sunt așteptați la CIEP. Activitățile din cadrul convenției vor fi grupate în jurul mai multor subiecte: Pacea în comunitate, Pace cu Pământul, Pace la piață, Pace între oameni.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: