Publicat de: damianion | Mai 10, 2011

Stiri, AFR

Program Pro Vita derulat la Iasi. Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Iasi a lansat un proiect pentru un an intitulat “Dreptul la viata”. Acesta are ca scop promovarea vietii copiilor nenascuti prin sensibilizarea tinerelor ca sarcina este viata umana care trebuie protejata (link).

Libertatea de constiinta si avortul in Romania. Salutam recenta aparitie a brosurii “Obiectia de constiinta – drept fundamental al personalului medical”, publicata de Federatia Organizatiilor Ortodoxe Pro Vita din Romania. Brosura informeaza medicii crestini din Romania ca au dreptul, pe baza libertatii de contiinta, sa refuze sa presteze „servicii” de avort (link).

Ungaria promoveaza viata. Luna trecuta, Ungaria a adoptat o noua constitutie care acorda dreptul la viata fatulului uman din momentul conceptiei. Saptamana trecuta, Guvernul ungar a demarat o campanie nationala prin panouri publicitare de educare a tinerelor impotriva avortului (link).

ONU vrea sa ne vaccineze fetitele. Saptamana trecuta, ONU a lansat un program oficial cerand statelor membre sa finanteze vaccinarea fiecarei fetite din lume impotriva boli transmisibile HPV (virusul uman papilloma). Costul unui vaccin este de $300 (link).

Intoleranta. Stiti care este cea mai intoleranta institutie europeana? Agentie Europeana pentru Drepturi Fundamentale cu sediul la Viena. Agentia nu tolereaza diversitatea in gandire si promoveaza o ideologie a drepturilor omului care submineaza valorile. Colega noastra Gudrun Kugler din Viena a publicat un articol in care descrie experientele personale in relatiile ei cu Agentia. Si AFR s-a confruntat cu intoleranta acestei asa-zise agentii pentru drepturi fundamentale, acum un an, cand ni s-a refuzat cererea de membru din cauza pozitiilor noastre profamilie si procasatorie (link).

Homosexualii progreseaza in Brazilia. Saptamana trecuta, Curtea Suprema din Brazilia a legalizat parteneriatele homosexuale, acordand perechilor homosexuale, printre altele, dreptul de a se mosteni reciproc, dar nu si dreptul de a adopta copii. Constitutia Braziliei (inca) defineste casatoria ca fiind intre barbat si femeie (link).

Homosexualii pierd in Australia. Guvernul australian si-a anuntat opozitia fata de legalizarea casatoriilor homosexuale. Homosexualii au reactionat cu dezamagire, afirmand ca asta ar putea duce la cresterea “homofobiei” (link).

Divort – Malta. Se pare ca Malta si Filipine sunt singurele tari din lume care nu au legi care permit divortul. Pe 28 mai insa, Malta va avea un referendum de legalizare a divortului. Pana acum, cetatenii Maltei obtineau divortul in alte tari iar apoi acesta era recunoscut in Malta. Sondajele de opinie tind sa confirme ca divortul va fi in final legalizat si in Malta (link).

Secularism. Cardinalul O’Brien al Scotiei ataca secularimul din cauza intolerantei lui fata de crestini (link).

Sfaturi parentale. Va recomandam un articol care da sfaturi familiilor care cresc copii sau membri de familie handicapati, concret cum sa le asigure o viata plina de demnitate si impliniri personale (link).

Raport – Importanta familiei. Recent, presitigiosul institut american Institute for American Values a publicat editia a doua a raportului periodic pe care il face privind importanta familiei pentru societate. El reda punctat 26 de motive pentru care familia e indispensabila unei societati civilizate (link).

Congresul American spune NU avortului. Intr-un vot istoric, saptamana trecuta Congresul american a adoptat un proiect de lege care interzice finantarea procedurilor de avort din fondurile publice. Este de asteptat insa ca presedintele Obama sa respinga proiectul legislativ. E vremea ca si Romania sa inceteze finanterea avorturilor din fondurile publice, mai ales ca guvernantii nostri se tot intreaba ce sa faca in contextul actualei crize demografice (link).

Educatie pentru abstinenta in Marea Britanie. Parlamentara conservatoare Nadine Dorries a inaintata saptamana trecuta o propunere legislativa privind promovarea abstinentei catre elevele cu varste intre 13 si 16 ani, in incercarea de a reduce numarul de sarcini la adolescente. Dupa cum era de asteptat, stanga socialista a reactionat prompt si virulent, afirmand in ziarul stangist The Observer ca o asemenea lege ar duce tara inapoi in trecut (link).

De ce este secularismul radical o amenintare pentru societate? Doua dintre cele mai mari neadevaruri care sunt promovate azi de umanistii-seculari sunt aceea ca Crestinismul a avut un rol minor in formarea societatilor europene si ca societatea ar putea functiona cu niste valori care nu sunt ancorate in morala crestina. Arhiepiscopul romano-catolic de Denver semneaza un articol de opinie pe aceasta tema, pe care vi-l recomandam (link).

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: