Publicat de: damianion | mai 10, 2011

Încercare de resuscitare a Consiliului Consultativ al Cultelor

Am primit mai multe comentarii și mesaje în care se menționa faptul că președintele Cultului ar fi participat la întrunirea la care s-a luat în discuție înființarea Consiliului Consultativ al Cultelor. Imagini de la această întâlnire au fost publicate în presă și pot fi văzute online.

În realitate, aceste consultări nu privesc „înființarea”, ci mai degrabă „resuscitarea” unui Consiliu Consultativ defunct din anii ’70. Ideea i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu, într-o perioadă în care simula democratizarea Partidului Comunist și a României. Însă Consiliul nu a fost niciodată eficient în împlinirea scopurilor declarate, ci doar în mobilizarea cultelor pentru a susține propaganda ceaușistă în relațiile cu străinătatea.

Evanghelicii mai trecuseră printr-un astfel de experiment, când statul a nășit înființarea Federației Cultelor Evanghelice din RPR.

Sursa: Situl Bisericii Greco-Catolice

Ar fi important să cunoaștem care sunt eforturile pe care le fac liderii noștri pentru a resuscita Alianța Evanghelică din România. Aceasta a fost înființată altfel decât pe cale politică, a realizat câteva proiecte de mare însemnătate în istoria post-decembristă a României, dar în prezent este lăsată să moară încet. În prezent activele Alianței Evanghelice se înstrăinează iar proiectele lansate sunt lăsate fără sprijin cultic.

http://rascumparareamemoriei.wordpress.com


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: