Publicat de: damianion | mai 8, 2011

Ascultarea este primul pas in misiune

Ascultarea este primul pas in misiune

In exemplul profeţilor Daniel si Ezechiel, Biblia descrie o viziune dela Dumnezeuin felul următor: este înţeleasa de slujitor – Daniel 7:15-19, este validata de Dumnezeu – Ezechiel 8:1-4, este personala – Daniel 10:7-9, are in vedere transmiterea Cuvântului Domnului – Daniel 9:23-27, este datata si localizata – Ezechiel 1:1-3, inspira respectul – Daniel 10:7-17, urmăreşte scopul lui Dumnezeu – Daniel 9:21-24, împlinirea ei este sigura – Ezechiel 12:21-28.

Apostolul Pavel este un slujitor al lui Dumnezeu care a lucrat in urma înţelegerii viziunii primite dela Domnul. Deasemenea, profeţii, apostolii, slujitorii Bisericii Primare cat si înaintaşii noştri au slujit pe Dumnezeu sub călăuzirea stricta primita dela Elprin Duhul Sfânt (2Petru 1:20-21, 2Timotei 3:16-17).

Viziunea de lucrare este a Domnului, iar slujitorul o va primi dela Domnulurmând sa o împlinească după o strategie de lucru primita tot dela Domnulsi unde va folosi darurile sale spirituale primite iarăşi dela Domnul. Deasemenea, lucrarea pe care slujitorul o va face in vederea împlinirii planului lui Dumnezeu, este o lucrare ce depinde total de Domnul deoarece tot El o va împlini. Cu alte cuvinte, lucrarea este a Domnului, viziunea si strategia sunt ale Domnului, împlinirea lucrării o va realiza tot Domnul.

Din perspectiva aceasta, rolul slujitorului este sa asculte de Dumnezeu si sa-I ramana credincios, iar succesul lucrării este garantat (succes care nu întotdeauna se măsoară după unitatea de măsura omeneasca). Aici poate sa apară următoarea întrebare: dar slujitorul când face si el ceva de la el? Problemele apar in situaţia in care slujitorul doreşte ca el sa fie evidenţiat oferind astfel soluţii sale pentru lucrare. Chemarea slujitorului este sa stea la dispoziţia lui Dumnezeu alegând ca Domnul sa se folosească de viata lui pentru împlinirea lucrării Sale. Ce poate fi mai minunat, decât sa ştii ca Dumnezeu te-a iertat de păcate, te-a mântuit, te-a născut din nou in familia Sa, iar acum El lucrează prin viata ta? Acest lucru nu diminuează voia, implicarea si rolul slujitorului pentru lucrarea Domnului, ci pune la mare încercare alegerea si decizia sa pentru ascultarea de Dumnezeu.

Deci, ce face slujitorul când se oferă pe sine lui Dumnezeu ca El sa lucreze tot ceea ce vrea prin viata lui? Lucrarea pe care slujitorul o face se numeşte ascultare totala de Dumnezeu. Slujitorii nu sunt chemaţi sa facă mari sau mici lucrări, ci sunt chemaţi sa asculte de Dumnezeu ca astfel Domnul sa lucreze prin viata lor. Daca lucrarea este a Domnului, atunci este firesc ca El sa-Si facă lucrarea si aceasta sa nu se bazeze pe un slujitor sau pe un altul. Slujitorul are har din partea lui Dumnezeu prin faptul ca este chemat de Domnul sa stea la dispoziţia lucrării Sale. Pentru aceasta ascultare din dragoste slujitorul va fi răsplătit, iar slujirea lui va fi evaluata după roade, roade care vin in urma ascultării si dependentei sale totale de Dumnezeu.

Ion Damian


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: