Publicat de: damianion | mai 2, 2011

Ploiești: Primul penitenciar în parteneriat public-privat

În 2013 ar putea fi dat în folosință primul penitenciar construit în parteneriat public-privat din România. Acesta ar urma să fie amplasat în comuna Berceni, lângă Ploiești și va fi ocupat de deținuți cu regim de maximă siguranță.

inchisoareDirectorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla a anunțat că planurile pentru construcție sunt gata și că Ambasada Olandei acoperă cheltuielile de proiectare, printr-un program special. Directorul nu a putut însă oferi nici informații referitoare la costurile construcției, nici detalii referitoare la parteneriatul public-privat.

„Nu putem face publică estimarea costurilor pentru această construcţie. Vă pot spune că avem o astfel de estimare, dar nu o putem face publică înainte de licitaţie, pentru că ar însemna să dăm indicii eventualilor participanţi,” a spus Băla.

„Cei din aceste penitenciare vor avea condiţii civilizate de trai, iar statul nu va mai fi pus în situaţia de a fi condamnat pentru condiţiile pe care le asigură celor închişi,” a adăugat Ioan Băla, citat de Mediafax.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: