Publicat de: damianion | mai 2, 2011

Ecouri internationale dupa moartea lui ben Laden

Mapamondul „fierbe” la aflarea vestii uciderii teroristului numarul unu al Planetei. Liderii lumii saluta operatiunile armate americane si fac declaratii incendiare.

Presedintele Afganistanului Hamid Karzai si opozitia

Presedintele Afganistanului Hamid Karzai a declarat ca spera ca lumea nu crede ca tara lui este „un loc al terorismului” dupa ce a fost facut anuntul ca liderul Al-Qaeda a fost ucis intr-un cartier din Pakistan, scrie CNN.

„Daca trupele internationale sunt aliati adevarati ai Afganistanului, ei vor spune ca uciderea multor femei, copii, si batrani afgani nu a fost o idee buna in ultimii ani”,
a spus presedintele Karzai.

Opozitia a declarat ca uciderea lui Ben Laden demonstreaza ca Pakistanul nu este „un rai” ai gruparilor teroriste.

„Uciderea lui Osama Ben Laden este o veste buna pentru afgani, si acum avem si dovada ca al Qaeda sau alte grupari teroriste nu au bazele in Pakistan sau Afganistan”, a declarat Abdullah, liderul opozitiei afgane.

Liderul taliban Osama Ben Laden a fost ucis in acesta dimineata, intr-un schimb de focuri, iar fortele americane au preluat trupul neinsufletit, conform declaratiilor preselintelui american Obama.

„Astazi, pot anunta poporul american si intreaga lume ca Statele Unite au efectuat o operatiune in urma careia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida, teroristul care este responsabil pentru uciderea a mii de barbati, femei si copii nevinovati”, a afirmat duminica Obama, potrivit Forbes.

Presedintele american a precizat ca operatiunea militara americana a avut loc in Pakistan.

Obama a afirmat ca a fost informat, in august, ca SUA au o posibila pista catre ben Laden, constand in informatii privind o posibila ascunzatoare a acestuia, situata in Pakistan. Presedintele american a adaugat ca, saptamana trecuta, a decis ca informatiile permit declansarea unei operatiuni.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: