Publicat de: damianion | aprilie 16, 2011

Mesajul Învierii Domnului Isus

Mesajul Învierii Domnului Isus

Matei 28:1-7, Luca 24:1-8

 

Singurul eveniment din istoria omenirii cu impact actual in toate timpurile este Învierea Domnului Isus, eveniment care prin semnificaţia si rezultatul lui transcende veacurile spre veşnicie!

Nici un alt eveniment nu a avut puterea sa adune atâţia oameni in acelaşi gând, an de an, sute de ani de-a rândul… Oare de ce? Care este mesajul transmis de acest eveniment atât de important pentru omenire?

 

  1. Nu te aştepta la natural de la Domnul Isus, aşteaptă-te la supranatural 

„au venit sa vadă mormântul, au cumpărat miresme ca să ungă trupul Domnului Isus.” (Marcu 16:1). Luca 24:5  Îngrozite, femeile şi-au plecat feţele la pământ. Dar ei le-au zis: „Pentru ce căutaţi între cei morţi pe Cel ce este viu?

Învierea Domnului Isus a demonstrat divinitatea Sa, conlucrarea perfecta intre Fiul si Tatăl. Lucrarea Domnului Isus a fost întocmai cea desemnata de Dumnezeu Tatăl, era normal pentru Dumnezeu sa lucreze aşa, dar imposibil de realizat si inteles pentru om cu înţelepciunea omeneasca! NU-L LIMITA PE DUMNEZEU IN VIATA TA PRIN CREDINTA MICA!

Matei 6:30  Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?

Matei 8:26  El le-a zis: „De ce vă este frică, puţin credincioşilor?” Apoi S-a sculat, a certat vânturile şi marea, şi s-a făcut o linişte mare.

Matei 16:8  Isus, care cunoştea lucrul acesta, le-a zis: „Puţin credincioşilor, pentru ce vă gândiţi că n-aţi luat pâini?

Luca 12:28  Dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba, care astăzi este pe câmp, iar mâine va fi aruncată în cuptor, cu cât mai mult vă va îmbrăca El pe voi, puţin credincioşilor?

 

  1. Nu fi descurajat, El nu te va dezamăgi niciodată

Când te duci la mormântul cuiva lucrul pe care îl simţi este descurajarea. Moartea poarta in ea mesajul acesta al descurajării. Ucenicii au fost cu Domnul Isus 3 ani si jumătate, au auzit  promisiunea Lui ca va învia a treia zi, dar când stai in fata unui mormânt parca socul e prea mare ca sa nu fii descurajat.

Ioan 14:22-23 „Iuda, nu Iscarioteanul, I-a zis: „Doamne, cum se face că Te vei arăta nouă şi nu lumii?” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el, şi vom locui împreună cu el.”  –– măcar atât puteau sa creadă si sa nu fie descurajaţi! 

Toata cartea Psalmilor vorbeşte despre credincioşii lui Dumnezeu! – totuşi ucenicii ei erau descurajaţi.

Psalmul 36:5  Bunătatea Ta, Doamne, ajunge până la ceruri, şi credincioşia Ta până la nori.

Psalmul 40:10  Nu ţin în inima mea îndurarea Ta, ci vestesc adevărul tău şi mântuirea Ta, şi nu ascund bunătatea şi credincioşia Ta în adunarea cea mare.

Psalmul 40:11  Tu, Doamne, nu-mi vei opri îndurările tale; ci bunătatea şi credincioşia Ta mă vor păzi totdeauna.

Psalmul 43:3  Trimite lumina şi credincioşia Ta, ca să mă călăuzească, şi să mă ducă la muntele Tău cel Sfânt şi la locaşurile Tale!

 

  1. Nu te îngriji de El, lasă-L pe El sa se îngrijească de tine

Miresmele arata grija pe care femeile doreau s-o aducă Celui pe care Îl considerau mort. Pot sa-I fac eu vreun bine lui Dumnezeu? Pot eu sa-L ajut pe Dumnezeu cu ceva? Are nevoie El de intervenţia mea pentru ca nu se descurca Singur? – Nu!

EU AM NEVOIE DE EL! TU AI NEVOIE DE EL!  TOTI OAMENII AU NEVOIE DE EL! De ce atunci când avem probleme, in ultima instanţa după ce am epuizat toate resursele noastre, apelamla Dumnezeu? Pentru ca ştim ca El ne poate ajuta!

Matei 10:29  Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi, nici una din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: