Publicat de: damianion | aprilie 14, 2011

Un om de afaceri a donat Academiei manuscrisele Cioran

„O ocazie de neratat.” Așa a descris omul de afaceri Geroge Brăiloiu oportunitatea de a achiziționa manuscrisele Emil Cioran scoase la licitație săptămâna trecută la Paris. Brăiloiu nu s-a oprit însă aici, ci, după cumpărarea manuscriselor, le-a donat Bibliotecii Academiei Române.

george Brailoiu„Am considerat că Academia Română, care are menirea de a păstra şi cultiva limba şi literatura română, este instituţia care trebuie să aibă grijă de manuscrisele Cioran cumpărate de mine”, a declarat Brăiloiu într-o conferință de presă la Clubul Academicienilor. Gestul său i-a adus omului de afaceri cea mai mare distincție oferită de Academia Română, „Meritul Academic”, o recunoaștere care, mărturisește Brăiloiu, l-a pus în dificultatea de a explica acest gest. „Ştiu că vreţi să aflaţi resorturile gestului meu, luaţi-l doar ca pe un gest-simbol, într-o perioadă în care avem nevoie de simboluri”, a declarat Brăiloiu, citat de Mediafax.

El a afirmat că după copilăria petrecută printre operele lui Brâncuși, la Târgu-Jiu, a înţeles „cât de mult este nevoie de simboluri, poate astăzi mai mult decât niciodată înainte”, relatează Agerpres.

În același timp, omul de afaceri a spus că regretă că nu a reuşit să-şi păstreze anonimatul atât de bine pe cât şi-ar fi dorit.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: