Publicat de: damianion | aprilie 14, 2011

Măsurile de austeritate vin și peste America

Barack Obama a făcut un apel de reducere cu 4 trilioane de dolari a deficitului. În același timp i-a acuzat pe republicani pentru politica lor de reducere a taxelor și impozitelor pentru cei bogați. Conform AP discuția devine o temă furtunoasă a viitoarei campanii electorale.

obamaandbudget_400În planul de la Casa Albă, din cele 4 trilioane prevăzute ca reduceri, 2 trilioane ar veni din reduceri ale cheltuielilor bugetare. Un alt trilion ar veni în urma reevaluării sistemului de impozitare care permite la ora aceasta excepții și incoerențe. Iar restul sumei ar veni din recalculzarea dobânzilor datoriei naționale de peste 14.000 de trilioane de dolari. În privința impozitelor și taxelor, Obama vrea să pună capăt erei Bush, în care acestea au fost reduse pentru cei bogați.

„Trebuie să trăim cu mijloacele pe care le avem, să reducem deficitul, să ne întoarcem pe calea care ne permite să ne plătim datoriile”, a spus președintele în cadrul discursului susținut la George Washington University. Speech-ul a fost presărat cu atacuri la adresa republicanilor, în special din pricina criticilor acestora pentru reforma sistemului de sănătate. „Dacă nu facem nicio schimbare, nu vom putea să ne respectăm promisiunile unei generații care va ieși la pensie, unei generații care va trăi mai mult și va avea de confruntat costurile de sănătate mai mari decât până acum.”  

Dacă pentru democrați este un discurs fără ocolișuri, republicanii au văzut în el un discurs excesiv partizan, cu inexactități uriașe și lipsit de ideile care să reprezinte soluțiile presiunilor fiscale prin care trece țara.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: