Publicat de: damianion | aprilie 14, 2011

Experți ONU prevăd secete și inundații în Europa

Încălzirea globală ar putea juca feste bătrânului continent. Un specialist din cadrul Grupului Interguvernamental de Experţi al ONU privind Evoluţia Climatului (GIEC) a avertizat ieri că Europa se va confrunta cu episoade de secetă și inundații în serie, ca urmare a schimbărilor climatice.

ch3drought1_400„Schimbările climatice vor ridica două probleme majore în Europa privind apa: o creştere a deficitului de apă în sudul Europei şi o creştere a inundaţiilor în alte zone”, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă Zbigniew Kundzewicz, coautor al celui mai recent raport GIEC.

„Metodele actuale de gestionare a apei riscă să nu fie adecvate pentru reducerea impactului negativ al schimbărilor climatice”, a atenționat climatologul polonez, în cadrul unei mese rotunde organizate de Comisia Economică a ONU pentru Europa.

Afectarea resurselor de apă ale Europei prin secetă pun în pericol atât agricultura continentului, cât și energia hidroelectrică. În plus, inundațiile de amploare ar putea reveni la fiecare 50, chiar 20 de ani, comparativ cu ciclicitatea anterioară de 100 de ani, mai spune Kundzewicz.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: