Publicat de: damianion | aprilie 12, 2011

Românii au obținut 49 de medalii la Geneva

Cercetătorii români care au participat la cea de-a 39-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva au obţinut nu mai puțin de 49 de medalii. Și Marele Premiu din partea Asociaţiei Europene a Inventatorilor a ajuns tot la o echipă din România.

expozitiainventiigeneva_400Dintre cele 49 de medalii câștigate de români, 24 sunt medalii de aur, 18 de argint şi 7 de bronz. Alte 20 de premii speciale au fost acordate inventatorilor români, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), citată de Mediafax.

Soţii Raluca-Ioana van Staden şi Jacobus Frederick van Staden, cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie şi Materie Condensată din Timişoara, au primit distincția Asociaţiei Europene a Inventatorilor, prezentând invenția intitulată „DOT senzor enantioselectiv şi procedeu de realizare a acestuia”.

„Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unei noi clase de senzori – DOT senzori, care sunt utilizaţi cu succes în analiza farmaceutică şi clinică – contribuind la diagnosticarea corectă a pacienţilor pe baza enantiomerilor determinate în fluide biologice în câteva minute”, a explicat pentru Gândul Raluca-Ioana van Staden. Cercetătorul a subliniat că dacă ar fi aplicată în industria farmaceutică, invenția ar putea ajuta la reducerea preţului medicamentelor pe bază de Ibuprofen sau Ketoprofen.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: