Publicat de: damianion | aprilie 11, 2011

Prăpastia dintre generații se micșorează

Tinerii britanici par să reducă din ce în ce mai mult proverbiala prăpastie dintre generații. O arată un studiu efectuat de YouGov pentru compania de asigurări Saga, care a indicat că tinerii au o părere mai bună despre seniori, decât au seniorii despre ei înșiși.

tineri batraniDeși cei trecuți de vârsta de 50 de ani au impresia că membrii generației iPhone îi consideră depășiți, cei mai mulți tineri nu împărtășesc această opinie, relatează. Sondajul Saga arată că majoritatea tinerilor britanici îi consideră pe seniori prietenoși și înțelepți.

Dr Ros Altmann, directorul Saga, a dezvăluit rezultatele sondajului pentru ziarul The Telegraph. „În jur de 67% din persoanele de peste 50 de ani cred că tinerii de 18-24 de ani îi percep ca ‘depășiți’, dar realitatea este că doar 18% dintre tineri au cu adevărat această percepție.”

Altmann menționează că „deși doar 11% dintre cei de peste 50 de ani cred că tinerii îi percep drept prietenoși, realitatea este că 29% dintre tineri chiar cred că persoanele în vârstă sunt prietenoase.”

„Nu mai puțin de 42% dintre tineri îi percep pe seniori ca pe adevărate izvoare de înțelepciune, deși doar 17% dintre bătrâni cred că tinerii ar avea această părere.”

Totuși, deși cei mai mulți seniori (60%) văd atingerea vârstei de 50 de ani ca pe o simplă cifră de vârsta, tinerii (39%) consideră că „50 de ani înseamnă bătrânețe”.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: