Publicat de: damianion | aprilie 11, 2011

Pastorul Jim Dixon: Sfârşitul lumii este aproape

Pastorul Jim Dixon susţine că temerile cu privire la sfârşitul lumii şi catastrofele pe care acest sfârşit ar putea să le implice pot să fie depăşite printr-o relaţie cu Iisus Christos. El este convins că omenirea se află foarte aproape de momentul revenirii lui Christos.

Jim Dixon

„Nu spun că trăim în timpul sfârşitului. Spun că eu cred că este probabil să trăim în timpul sfârşitului. Cred că este important ca fiecare generaţie să studieze escatologia, să studieze evenimentele care sunt profetizate. Cred că Iisus vrea ca poporul Lui să fie conştient de timpul şi de momentul revenirii Sale. Cred că El doreşte ca noi să trăim entuziasmaţi de speranţa promisiunilor Lui”, a declarat Dixon, conform christianpost.com.

Pastorul Dixon a refuzat să spună când va reveni Iisus. Însă, şi-a exprimat credinţa că revenirea lui Iisus va avea loc cât mai curând: dacă nu în timpul vieţii lui, atunci în timpul vieţii copiilor sau a nepoţilor săi.

„Nu încerc să stabilesc ziua sau ora [revenirii lui Iisus], ci spun doar că sunt multe semne că trăim în perioada revenirii Sale.”

Dixon a numit o serie de semne care, în opinia sa, definesc timpul sfârşitului lumii şi pe care le vede împlinindu-se în prezent. Primul semn identificat de pastorul american este apostazia. Dixon susţine că apostazia se manifestă în prezent „într-o formă nemaiîntâlnită” anterior. El atrage atenţia că unele dintre confesiunile importante ale lumii creştine renunţă la credinţa istorică şi că sunt creştini care nu mai cred în judecata divină, nici în răsplătirea/pedepsirea oamenilor pentru modul în care au ales să îşi trăiască viaţa.

Catastrofele naturale tot mai numeroase sunt considerate de Dixon o altă serie de semne care indică faptul că omenirea trăieşte în perioada care precedă revenirea lui Christos. Cutremurele din Chile, Noua Zeelandă şi Japonia sunt doar câteva dintre acestea.

Eroziunea morală este indicată de Dixon tot ca un semn că lumea a intrat într-o etapă specială a istoriei sale.

Jim Dixon a început să studieze subiectul „sfârşitului lumii” în Biblie, după atacurile de la 11 septembrie 2011, când şi-a dat seama că nu le-a vorbit niciodată membrilor bisericii sale despre acest subiect. Ulterior, a susţinut 8 prelegeri pe această temă şi a publicat cartea „Last Things Revealed”. Dixon păstoreşte o biserică cu 10.000 de membri.

Catastrofele naturale se regăsesc pe lista semnelor care indică apropierea sfârşitului lumii şi în dreptul lui Franklin Graham, fiul renumitului evanghelist Billy Graham. Acesta a declarat recent că evenimentele din Japonia – cutremurul şi tsunamiul – ar putea să fie un semn care indică apropierea revenirii lui Iisus. Revenirea lui Christos este aşteptată de majoritatea liderilor evanghelici, potrivit unui sondaj realizat de National Association of Evangelicals, şi publicat în luna martie.

Spre deosebire de Dixon, care afirmă că ziua revenirii lui Iisus nu este cunoscută, Harold Camping, liderul postului Family Radio susţine că în data de 21 mai va avea loc ziua judecăţii. Camping a ajuns la această concluzie pe baza unor calcule personale bazate pe „profeţiile ascunse ale Bibliei”, notează newsfeed.time.com.

Dezbătută frecvent în ultimele luni este şi teoria despre sfârşitul lumii în anul 2012 , conform interpretării unui calendar al civilizaţiei maya. Conform acestui calendar, anul 2012 ar marca sfârşitul unui ciclu de 5.000 de ani şi va însemna debutul unor catastrofe care vor aduce sfârşitul civilizaţiei.

Nicholas Boyle, profesor la Cambridge, împinge însă pragul pentru sfârşitul lumii până în anul 2014 , când circumstanţele vor decide dacă omenirea va intra pe o linie ascendentă sau descendentă.

Un sondaj realizat de Pew Research Center, în 2010, a arătat că 41% dintre americani cred că Iisus va reveni pe Pământ până în 2050. Teologul Jon Paulien a subliniat că atenţia nu trebuie îndreptată atât de mult asupra viitorului, cât mai degrabă asupra momentului prezent. „Deşi curiozitatea umană este de la Dumnezeu, scopul central al profeţiei nu este acela de a ne satisface curiozitatea cu privire la viitor, ci a ne învăţa cum să trăim astăzi.” Revenirea viitoare a lui Iisus ar trebui să determine ajustări în viaţa şi în etica individului.

www.semneletimpului.ro


Lasă un comentariu

Categorii